Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű karamellás pudingos torta

Egyszerű karamellás pudingos torta
Egyszerű karamellás pudingos torta
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm 22. születésnapjára készítettem. Igazi meglepetés volt, ugyanis Kecskemétről Szegedre, a kolinkba vittem el vonattal (bőrönd is volt nálam!).

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Ez a torta fél adag, ugyanis csak 18 cm-es tortaformába készült.

A piskóta receptjét még évekkel ezelőtt találtam, annyi kivétellel, hogy ott 2 ek. kakaópor ír a karamellás pudingpor helyett. A kakaós piskótát csak ajánlani tudom, nagyon finom és könnyű. Már kb. 15x elkészítettem, többféle krémes sütihez ezt használom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a 2 tojás és a 2 dl tejfölt, majd robotgéppel összekeverjük. Kivajazott, kilisztezett tortaformába vagy tepsibe öntjük.
  2. Tűpróbáig sütjük, kb fél óra.
  3. A krémhez a pudingot felfőzzük fél liter tejben, majd kihűtjük. De kevergessük meg gyakran, nehogy bebőrösödjön! A margarin habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.
  4. A piskótát 2 lapra vágjuk, majd a 2 közé kenjük a krémet.
  5. A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, a forró vizet apránként adva hozzá. Ezt rácsurgatjuk a felső lapra.
  6. Tejszínhabbal díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 482
elküldve: 6
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde90

Mióta szakács: 2013.03.31.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellpudingos torta, karamellás torta, pudingos piskótatorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tunde90
Tünde90 / Tunde90 Fri, 2013-09-06 19:27

Kedves Kriszti!
A megadott hozzávalók 26-28 cm-es tortaformára vonatkoznak, az elkészítés utáni adatoknál 26 cm-t adtam meg, mert arra gondoltam, az egy normál adag tortának megfelel. De én csak fél adagból készítettem a 18 cm-es formába. Szóval felezd meg az összes hozzávalót, és akkor máris kevesebb a pudingporok száma :) És még esetleg ha túl karamellásnak gondolod, a piskóta lehet kakaós is vagy akár sima (vaníliás cukor is mehet bele), vagy a tetejét tortabevonóra cserélheted. Ez egy nagyon karamell imádónak való recept :)
Remélem tudtam segíteni! tényleg nagyon egyszerű elkészíteni. A krémet érdemes minőségibb margarinból (rama, vénusz) készíteni.
Tünde

DKriszti
DKriszti Thu, 2013-09-05 21:53

Kedves Tünde!
Lányom szülinapjára keresek egy jó kis karamell-tortát és megakadt a szemem a Tieden.
Elolvastam a receptet, de kicsit elbizonytalanodtam, mert nagyon soknak érzem az 5 csomag pudingport egy ekkora tortához (amúgy tetszik, hogy kicsi, nekem pont ekkora kéne).
Légyszi írd meg, hogy ez tényleg ennyi-e, ill. Te milyen / mekkora pudingport használtál?

Köszi előre is!

Kriszti

Tunde90
Tünde90 / Tunde90 Fri, 2013-09-06 19:33

Én általában a tescos fajtát veszem, 3 db egy csomagban 75 ft, olcsó. De csak tejszínest vagy karamellt veszem, mert a többi nem igazán nyerte el a tetszésem... Többi ízből inkább dr oetker-t veszek, azt is hármas csomagban, így olcsóbb. Főleg krémekhez a jobb minőségű a jobb :) Sokáig csináltam kevésbé minőségi margarin + pudingpor keverékét, mire rájöttem, erre inkább áldozok a drágábból és sokkal finomabb lett :)

1045
finomliszt 15 dkg
porcukor 15 dkg
sütőpor 1 csomag
karamellás pudingpor 1 csomag
tojás 2 db
tejföl 2 dl
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
karamellás pudingpor 2 csomag
tej 5 dl
margarin 25 dkg
porcukor 18 dkg
karamellás pudingpor 2 csomag
porcukor 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
víz 3 ek
habtejszín 1 dl