Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mákos szelet

Mézes-mákos szelet
Mézes-mákos szelet
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megjegyzés: Isteni finom puha, lágy a tésztája, yammi.

 

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Keverjük krémesre a lágy a vajat a mézzel és a cukorral.
  3. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, alaposan keverjük el. Kisebb adagokban dolgozzuk bele a lisztet, a sütőport, a sót és a végén a mákot. Öntsük a formába, és süssük meg.
  4. Hagyjuk kicsit kihűlni.
  5. A porcukrot keverjük el a citromlével, annyival hogy ne legyen túl folyékony a máz.
  6. Vegyük ki a tortát a formából, és kenjük meg a cukros mázzal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 061
elküldve: 6
receptkönyvben: 189
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

máktorta, citrom mázas máktorta, citromos máktorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rontó
Rontó / Rontó Wed, 2019-02-13 21:08

a leírásban van vaj, a hozzávalók között nincs ott. most akkor kell bele, és ha igen mennyi???

mchero
mchero Fri, 2012-05-18 12:27

Akkor fél vagy másfél csésze mák mehet bele? A receptben fél van.
A vaj a hozzávalóknál a máznál szerepel. Most akkor hogy van?

vodkavirag
vodkavirag Fri, 2011-12-16 11:56

Samy, a fotó fantasztikus!! A párom igazi mákbolond, ezért az lenne a kérdésem, hogy lehet-e emelni a mák mennyiséget anélkül hogy elrontaná a tésztát...így ránézésre nem túl mákos. És mennyivel? mondjuk egy bögre? :) Köszi.

Samy
Samy / Samy Fri, 2011-12-16 12:08

Köszönöm :). Rossz hírem van, ebben, megsúgom, hogy másfél csésze mák van már, az eredeti írt felet, na, abban itt-ott látszott egy-egy mákszem. De sztem még egy fél csészét elbír. Egyébként mákízű lesz ne aggódj emiatt ;). Remélem ízleni fog. Nekem nagyon bejön a tésztája, a máztól meg olyan kis pikáns lesz. Üdv, Samy

vodkavirag
vodkavirag Fri, 2011-12-16 16:49

Oooh tényleg... :) bocsi elnéztem az adagot a lényeg a lényeg hogy értetted mire gondolok :D Köszi a tippet! Ez a süti karácsonyig tuti el lesz készítve!

osztriga
OsztriGa / osztriga Mon, 2011-11-14 11:32

Hűűűű, ez már nagyon karácsonyos!!!
Szép fotó...mint azt már megszoktuk!
Kezdek mákfüggő lenni. (...évek óta függő vagyok - mondja az elvonóterápián a karácsonyfadísz :D)
Köszi a receptet, elmentem.
Üdv.:
T.

Samy
Samy / Samy Mon, 2011-11-14 21:31

:)))) Én is imádom a mákos cuccokat! Nem is értem miért nem sütök több mákosat... :S Szerintem ízleni fog, isteni lágy a tésztája, yammm ;) Üdv, Samy

365
cukor 146 g
méz 3 ek
tojás 2 db
finomliszt 225 g
sütőpor 1 tk
1 csipet
mák 100 g
porcukor 200 g
citromlé 2 ek
margarin 184 g