r
Nosalty Logó

Epres joghurttorta Kuktalány konyhájából

NS
Epres joghurttorta Kuktalány konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Joghurtos krémhez

Díszítés

756
Kalória
18.6g
Fehérje
89.2g
Szénhidrát
34.2g
Zsír
138.5g
Víz
232.2g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
74.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótalaphoz

Joghurtos krémhez

Díszítés

Összesen 756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótalaphoz

Joghurtos krémhez

Díszítés

Összesen 6037 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótalaphoz

Joghurtos krémhez

Díszítés

Összesen 180 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    138.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.6 g

Zsír

  • Összesen
    273.3 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3742.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1391 mg
  • Nátrium
    1146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    714 g
  • Cukor
    597 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1108.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    1012 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1612 micro
Összesen 6037 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

Piskótalaphoz

  1. A piskótalaphoz az egész tojásokat, a cukrot és a kakaót alaposan felverjük.
  2. Beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
  3. Ezután kivajazott 22 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített 180°C-os sütőben megsütjük.
  4. Tortatálra helyezzük a kihűlt piskótát, és körbevesszük tortagyűrűvel. Az epreket félbevágjuk, és a tortagyűrű mentén, körben a piskótalapra rakjuk.

Joghurtos krémhez

  1. A krémhez felforrósítjuk a joghurtot, a cukrot és a zselatint, majd langyosra hűtjük.
  2. A tejszínből kemény habot verünk, hozzáöntjük a joghurtos keveréket, és habverő segítségével elkeverjük, majd ráöntjük a kakaós piskótára.
  3. Ezután betesszük a hűtőbe (nekem ehhez egy éjszaka kellett, hogy megdermedjen).
  4. Majd másnap levesszük róla a tortagyűrűt, és feldíszítjük a friss eperrel ízlés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A hétvégén készítettem el ezt az epres tortát egy szülinapra, és hatalmas sikert aratott, próbáljátok ki:) Ha van néhány percetek, látogassatok el facebook oldalamra, ahol még több finomságot találtok:) Facebook-> bounche patisserie

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek