Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres joghurttorta Kuktalány konyhájából

Epres joghurttorta Kuktalány konyhájából
Epres joghurttorta Kuktalány konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén készítettem el ezt az epres tortát egy szülinapra, és hatalmas sikert aratott, próbáljátok ki:)
Ha van néhány percetek, látogassatok el facebook oldalamra, ahol még több finomságot találtok:)
Facebook-> bounche patisserie

hozzávalók / 8 adag

Piskótalaphoz

Joghurtos krémhez

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Kakaós piskóta:

  1. A piskótalaphoz az egész tojásokat, a cukrot és a kakaót alaposan felverjük.
  2. Beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
  3. Ezután kivajazott 22 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített 180°C-os sütőben megsütjük.
  4. Tortatálra helyezzük a kihűlt piskótát, és körbevesszük tortagyűrűvel. Az epreket félbevágjuk, és a tortagyűrű mentén, körben a piskótalapra rakjuk.

Joghurtos krém:

  1. A krémhez felforrósítjuk a joghurtot, a cukrot és a zselatint, majd langyosra hűtjük.
  2. A tejszínből kemény habot verünk, hozzáöntjük a joghurtos keveréket, és habverő segítségével elkeverjük, majd ráöntjük a kakaós piskótára.
  3. Ezután betesszük a hűtőbe (nekem ehhez egy éjszaka kellett, hogy megdermedjen).
  4. Majd másnap levesszük róla a tortagyűrűt, és feldíszítjük a friss eperrel ízlés szerint.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 655
elküldve: 4
receptkönyvben: 213
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kuktalány

Mióta szakács: 2013.08.29.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

eperjoghurtos torta, kakaós torta epres joghurtkrémmel, epres-joghurtos torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzs80
zsuzs80 Sun, 2016-05-29 07:59

Egy 22 centis formába az életben nem fog beleférni ez a mennyiség. Csak a joghurt és tejszín mennyisége közel 2 liter! Tegnap megcsináltam, isteni szerencse, hogy nem vagyok kezdő és az elején megfeleztem a mennyiségeket, a piskótánál szintén. Egyébként ízre elég jellegtelen lett volna, ha a krémbe nem darabolok külön epret, különben csak egy megszilárdult, tejszínes-cukros gyümölcsjoghurt lett volna. A formát pedig érdemes kibélelni folpack-kal, különben a krém jó eséllyel úgy folyik ki alul, ahogy beleöntöttük felül, hab ide vagy oda. Viszont mutatósnak mutatós, csak érdemes ezekre odafigyelni.

753
tojás 6 db
cukor 120 g
finomliszt 120 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 késhegynyi
gyümölcsjoghurt 1200 ml
cukor 300 g
zselatin 50 g
habtejszín 700 ml
eper 500 g