r
Nosalty Logó

Joghurtos gyümölcstorta Alma konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alma15
Joghurtos gyümölcstorta Alma konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 876 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5247 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 191 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    888.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 876 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    288.6 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5331.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1721 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    2056 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573.6 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1326.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1767 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1737 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    899 micro
Összesen 5247 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tortalapot készítjük el. Felverjük a tojások fehérjét 60 g cukorral.
  2. A tojások sárgáját a maradék 150 g cukorral, az olajjal, tejjel összekeverjük.
  3. Hozzászitáljuka sütőporos lisztet.
  4. Ha már szép egynemű, óvatosan fakanállal belekeverjüka fehérjehabot is.
  5. 26 cm-es tortaformába öntjük.
  6. Kb. 30 percig sütjük, ha szépen barnul a teteje, tűpróbával ellenőrizzük.
  7. A joghurtkrémhez a zselatint összekeverjük a cukorral, majd a joghurttal együtt felmelegítjük(nem forraljuk).
  8. A már majdnem teljesen kihűltjoghurthoz óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínt.
  9. Kóstolás után -ízlés szerint- ekkor még tehetünk bele porcukrot.
  10. Végül óvatosan belekeverjük a frissvagy mirelit gyümölcsöket.
  11. A kihűlt tortalapot kettévágjuk, az alsó lapot visszatesszük a tortaformába.
  12. Körberakjuk a félbevágott eprekkel jó szorosan, de vigyázva, hogy ne törjenek el. Hozzányomjuk a forma oldalához. (Minél egyformábbak az eprek, annál szebben fog mutatni.)
  13. Óvatosan ráöntjük a krémet, vigyázva, hogy ne folyjon az eprek és a forma széle közé.
  14. Rátesszük a felső lapot, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
  15. Ha már megszilárdult, tetszés szerinti gyümölcsökkel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6931
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Alma15 6 recept

Apukám szülinapjára készítettem ezt a könnyű joghurtos tortát.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...