r
Nosalty Logó

Epres-joghurtos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Epres-joghurtos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 390 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4672 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 153 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 390 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.7 g

Zsír

  • Összesen
    316.3 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8928.9 g
  • Cink
    1957 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1652 mg
  • Vas
    1508 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2651 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    64 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2126.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    595 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 4672 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 153 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk.
  3. Az epret mossuk, lecsumázzuk.
  4. A tojások fehérjét a cukorral és pár csepp citromlével kemény habbá verjük.
  5. Hozzáadjuk a tojássárgákat egyesével, majd a lisztet kanalanként.
  6. Citromhéjat reszelünk hozzá és adjuk a langyos olvasztott vajat.
  7. Lazán összekeverjük és tortaformába öntjük.
  8. Forró sütőbe tesszük, takarék lángon megsütjük.
  9. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
  10. Amikor a tészta kihűlt, a tortaforma peremét vajas papírral átkenjük és félbevágott eperszemekkel körberakjuk.
  11. Pár szép szem epret a díszítéshez félreteszünk, a többit nagyobb darabokra vágjuk.
  12. Beleöntjük a krémet és legalább két órára hűtőbe tesszük.
  13. A krém készítése:
  14. A vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk.
  15. A túrót a cukorral és a langyos vajjal jól átkeverjük.
  16. Citromhéjat reszelünk rá.
  17. A joghurtot a zselatinnal állandó keverés közben összemelegítjük.
  18. Melegen a túróhoz adjuk, elkeverjük.
  19. Lazán hozzákeverjük a darabolt eperszemeket és az egészet a tésztára öntjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 136978
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 10.

Ajánló

A friss eper szezonjában.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Epres-joghurtos túrótorta
Harmathy Ildikó 313 recept

A gyümölcsös túrótortáim egyik legkedveltebb formációja. 26 centis tortaformára méretezve.

Hozzászólások (46)

Törölt felhasználó

Szia! Olyan kérdésem lenne, hogy mennyi vaj kell a tésztába? Ugyanis azt írtad, hogy olvasszuk meg a avajat és hagyjuk h?lni ......stb. a tészta készítésénél. Köszönöm

Harmathy Ildikó

Bocsi Nikki! 8 dkg vaj megy a tésztába! Beírom. Ildikó

Törölt felhasználó

Nekem mindíg az a problémám, hogy milyen nagy formában készül a süti.

Harmathy Ildikó

Szia Látogató! Ez a recept a 26 cm átmér?j? tortaforamára van kalibrálva. Arányosan kisebbítheted vagy nagyobbíthatod. Neked mekkora tortaformád van? Szivesen megadom az arányokat, ha gondolod. Ildikó

Törölt felhasználó

Köszönöm, ennyi nekem elég. De biztos megérted, ha pl 2 cm-rel nagyobb vagy kisebb a forma esetleg túl lapos vagy magas lesz a torta.

Törölt felhasználó

Szia, én azért megköszönném, ha egy 28 cm átmér?s köralku formához szükséges mennyiségeket megadnád.

Harmathy Ildikó

Látogatónak: naná! Névtelennek: 28 centis formához: tészta: 4 tojás, 4 ek cukor, 4 ek liszt,10 dkg vaj 1 citrom reszelt héja krém:1 kg túró, 8 ek cukor, 25 dkg vaj, másfél citrom reszelt héja, 8 dl joghurt, 5 dkg zselatin, legalább 1 és negyed kiló, de akár 1 és fél kiló eper. Ildikó

Törölt felhasználó

Köszönöm az átszámítást. Nem véletlen, hogy sokan érdekesnek találjuk (én már eleve 2 cm-rel nagyobb formára is tervezem), mert már olvasásra is nagyon meggy?z?, meg az eper most különösen aktuálissá teszi. Bár gondolom sok más (málna, ribizli, kiwi, meggy stb) gyümölccsel is biztos siker. Gratulálok Éva

Harmathy Ildikó

Igazad van, Névtelen :) Éva! A meggyeset, ha jön a szezon, külön fel fogom tenni. És a szedreset is, ezek kicsit majd mások. Köszi és puszi: Ildikó

Törölt felhasználó

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a tésztát hány fokon kell sütni és mennyi ideig? Marianna

Harmathy Ildikó

Szia Szmat! Gázsüt?m van, tehát pontos h?fokot nem tudok. Én teljes lángon legalább 10 percen át el?melegítem a süt?t, ebbe a forró süt?be teszem a tésztát és néhány perc után (amikor úgy gondolom a tészta nagyjából átmelegedett, tehát mondjuk 3 perc elteltével) takarékra veszem. Az én süt?mben 15 perc alatt megsül. Úgy kell sütni, mint a piskótatésztát. Ildikó

Törölt felhasználó

Szia. Megcsináltam,de a tésztába nem kell süt?por , hisz olyan lapos lett kb.1,5 cm szerintem az nagyon lapos. Köszi

Harmathy Ildikó

Szia Márta! Szerintem ennyi tészta elég, a túrós töltelék rákerülése után még másfél cm sincsen. A sz?l?s túrótortámon (amely ugyanezzel a tésztával készül) jól latszanak az arányok, mert ott a szeletben készült fotót tettem fel. http://www.nosalty.hu/szolos_turotorta_recept_1803 A linzertésztával készül? gyümölcsös sütiknél még ennél is laposabb a tészta. Nincs azonban akadálya, hogy süt?port használj, ha magasabb tésztát szeretnél. Sikered volt a tortával amúgy? Ildikó

Törölt felhasználó

Szia Ildikó! Csak azt szeretném kérdezni hogy a vajat nem lehet-e kihagyni a kremb?l, mert sajnos a vajas krémeket nem igazán szeretjük? Köszönöm a választ! :)))

Harmathy Ildikó

Szia Gyümölcs! Kihagyhatod a krémb?l a vajat, szerintem akkor 8 dl legyen a joghurt és 5 dkg zselatin kell:. a joghurt-többlet pótolja a vaj tömegét, a zselatin-többlet a vaj köt?erejét. Majd számolj be, ha elkészítetted! Ildikó

Törölt felhasználó

Szia Ildikó! Annyi lenne a kérdésem, hogy a zselatin helyett tudnál valami alternatív megoldást ajánlani?

Harmathy Ildikó

Bocsánat Arkie, hogy kicsit késve reagálok. Nem tudom, mi a baj a zselatinnal. Ha az, hogy állati eredet?, akkor a zselatin helyett használhatsz növényi eredet? kocsonyásítót: pl. pektint, agar-agart (kereskedelmi neve azt hiszem Agazon, de lehet, hogy más nével is kapható), vagy használhatsz búza vagy kukorica keményít?t. Üdv: Ildikó

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.