Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg barackos túrótorta

Hideg barackos túrótorta
Hideg barackos túrótorta
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A story rövid: meglátni és megszeretni!
Ennek a receptnek az eredeti Stahl Juditos verzióját Mignon töltötte fel ide nemrég: a túró rudi tortát, amiért ismételten őrült nagy köszönet neki!
Én azon nyomban bele is szerettem és a környezetem is. Azóta kb kettőt kell csinálnom hetente és már megszületett kisebb változtatásokkal a saját barackos verzióm is!
Ezt töltöttem most fel nektek. :-)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Mindenkinek, mindenhol, mindenkor!

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta készítése:

  1. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
  2. A tojásokat és a cukrot robotgéppel fölhabosítjuk.
  3. A lisztet, a sütőport, a diót és a kakaót összekeverjük és óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.
  4. A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihűtjük.

A töltelék készítése:

  1. A zselatint 1 dl befőttlével elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
  2. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 1 dl forró befőttlével egy nagy keverőtálban.
  3. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és 4-5 szem felezett barackot, apróra vágva. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk és végül beleforgatjuk a tejszínhabot, majd az egészbe a zselatint.

Összeállítás:

  1. A kihűlt tésztát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
  2. Megöntözzük 1 dl befőttlével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, és kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletesen eloszoljon. A tetejét megszórjuk kakaóporral és kirakjuk barackszeletekkel. (Én pár szem Smarties-t is tettem rá, hogy színesebb legyen.)
  3. A tortát pár órára a hűtőbe tesszük, míg megdermed. Tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 021
elküldve: 0
receptkönyvben: 176
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Maki

Mióta szakács: 2009.05.17.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrótorta, őszibarackos túrótorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

takacsvivien12
takacsvivien12 Sat, 2010-03-13 20:42

Szia Maki!
Azt szeretném megkérdezni,hogy anyukámnak lesz a szülinapja és 1 nappal előtte szeretném megcsinálni a tortát.Nem lenne gond,ha kb.1 napot van a hűtőbe?Esetleg nem kell letakarni vagy ilyesmi?

Köszi

Vivien

Maki
Maki / Maki Sat, 2010-03-13 21:47

Szia Vivien!

Még jó is, ha állni hagyod, mert akkor tuti, hogy szépen megdermed. Annyi, hogy a kakaóport csak utólag szórd rá, máskülönben ráolvad és nem lesz olyan szép. Szerintem nem kell letakarni, csak mondjuk ne tegyél mellé szeletelt hagymát, meg ilyesmit, tudod amiknek esetleg átveheti a szagát/ízét.

Sok sikert és Anyukádnak pedig sok boldog születésnapot! :-)))

Maki

641
tojás 2 db
cukor 8 dkg
finomliszt 8 dkg
sütőpor 1 kk
cukrozatlan kakaópor 1 dkg
dió 2 dkg
őszibarack konzerv 470 g
zselatin 10 g
porcukor 20 dkg
tehéntúró 50 dkg
tejföl 1 dl
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 ek
habtejszín 2 dl
cukrozatlan kakaópor 3 ek
színes cukorka 3 ek