r
Nosalty Logó

Epres joghurtos Békakirály torta

SüniSüti
Epres joghurtos Békakirály torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

575
Kalória
12.2g
Fehérje
62.1g
Szénhidrát
30.9g
Zsír
59.8g
Víz
169.7g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
47.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 575 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 4608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 575 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    247.5 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2676.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1127 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    496.6 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    478.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1764 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 4608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat fehérjére és sárgájára választjuk. A fehérjét egy ek cukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a maradék cukorral és sóval fehéredésig keverjük, ekkor hozzáadjuk a lágy margarint, és alaposan felhabosítjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet is, míg egy sűrű masszát nem kapunk.
  3. A sárga masszánkat először fellazítjuk egy ek fehérjehabbal, majd a többi habot óvatosan hozzáforgatjuk, míg nagyjából egynemű nem lesz a tésztánk.
  4. A tortaforma aljára sütőpapír kerül, az oldalát margarinnal megkenjük, így öntjük bele a tésztánkat, és spatula segítségével egyenletesen eloszlatjuk a tetejét. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  5. A kihűlt piskótalapot kettévágjuk, és a belsejének mindkét oldalát megkenjük a lekvárral, és közé töltünk egy adagot a krémből. A krém többi részét felvisszük a torta tetejére és oldalaira simítva úgy, hogy még maradjon is belőle. Berakjuk kicsit szilárdulni a hűtőbe, és 1 óra után a maradék krémmel kidekoráljuk az oldalát is dekorcsővel, majd újra mehet a hűtőbe.

Krém

  1. A krémhez lágy habot verünk 1 ek cukorral a habtejszínből, majd a krémtúrót és az eperjoghurtot keverjük össze a vaníliás cukorral.
  2. Eztán a zselatinport a vízzel feltesszük a legkisebb gázrózsára a legalacsonyabb lángon melegedni felügyelet mellett, mert csak át kell melegíteni, míg fel nem olvad a por.
  3. A langyos zselatinhoz hozzákeverünk néhány kanállal a joghurtos keverékből, és csak utána öntjük hozzá a többihez. Ebbe keverjük bele óvatosan a habot is, és így megy a hűtőbe pihenni 1 órácskát.

Díszítés

  1. A marcipánt nagyjából arányosan szétválasztjuk, és az ételfestékkel cseppenként óvatosan dolgozva megszínezzük őket. Ezt követően mennek ők is a hűtőbe pihenni fél órácskára.
  2. A zöld marcipánt porcukros nyújtódeszkán kinyújtjuk, és a 22 cm átmérőjű tortaformával vágjuk ki a béka fejét. (Két különböző pogácsaszaggatót használtam a szemekhez a fehér és a zöld marcipánnál. A sárga masszát igyekeztem téglalap alakúra nyújtani, abból vágtam ki a korona mintáját, és az ujjammal nyomkodtam össze a két végét. A maradék fehérből kivettem a légy szárnyaihoz egy keveset, és a többit pirosra színeztem, abból lett a béka nyelve. Ragasztónak vizet használtam az egyes elemeknél.)
  3. A torta tetején állítottam össze a formát, és végezetül a dekortollal fejeztem be a legyecskét és a béka szemét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22

Egyik kedves barátnőm nagy béka fun, szóval adta magát az ötlet, hogy békás tortát készítek a születésnapjára. Szerintem igazán jól sikerült mind küllemre, mind ízre :D Nagyon élveztem a készítését! Az ízeket férjem találta ki, én csak kiviteleztem ;)

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek