Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres joghurtos Békakirály torta

Epres joghurtos Békakirály torta
Epres joghurtos Békakirály torta
85 perc / előkészület: 45 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedves barátnőm nagy béka fun, szóval adta magát az ötlet, hogy békás tortát készítek a születésnapjára. Szerintem igazán jól sikerült mind küllemre, mind ízre :D Nagyon élveztem a készítését! Az ízeket férjem találta ki, én csak kiviteleztem ;)

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat fehérjére és sárgájára választjuk. A fehérjét egy ek cukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a maradék cukorral és sóval fehéredésig keverjük, ekkor hozzáadjuk a lágy margarint, és alaposan felhabosítjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet is, míg egy sűrű masszát nem kapunk.
  3. A sárga masszánkat először fellazítjuk egy ek fehérjehabbal, majd a többi habot óvatosan hozzáforgatjuk, míg nagyjából egynemű nem lesz a tésztánk.
  4. A tortaforma aljára sütőpapír kerül, az oldalát margarinnal megkenjük, így öntjük bele a tésztánkat, és spatula segítségével egyenletesen eloszlatjuk a tetejét. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  5. A kihűlt piskótalapot kettévágjuk, és a belsejének mindkét oldalát megkenjük a lekvárral, és közé töltünk egy adagot a krémből. A krém többi részét felvisszük a torta tetejére és oldalaira simítva úgy, hogy még maradjon is belőle. Berakjuk kicsit szilárdulni a hűtőbe, és 1 óra után a maradék krémmel kidekoráljuk az oldalát is dekorcsővel, majd újra mehet a hűtőbe.

Krém

  1. A krémhez lágy habot verünk 1 ek cukorral a habtejszínből, majd a krémtúrót és az eperjoghurtot keverjük össze a vaníliás cukorral.
  2. Eztán a zselatinport a vízzel feltesszük a legkisebb gázrózsára a legalacsonyabb lángon melegedni felügyelet mellett, mert csak át kell melegíteni, míg fel nem olvad a por.
  3. A langyos zselatinhoz hozzákeverünk néhány kanállal a joghurtos keverékből, és csak utána öntjük hozzá a többihez. Ebbe keverjük bele óvatosan a habot is, és így megy a hűtőbe pihenni 1 órácskát.

Díszítés

  1. A marcipánt nagyjából arányosan szétválasztjuk, és az ételfestékkel cseppenként óvatosan dolgozva megszínezzük őket. Ezt követően mennek ők is a hűtőbe pihenni fél órácskára.
  2. A zöld marcipánt porcukros nyújtódeszkán kinyújtjuk, és a 22 cm átmérőjű tortaformával vágjuk ki a béka fejét. (Két különböző pogácsaszaggatót használtam a szemekhez a fehér és a zöld marcipánnál. A sárga masszát igyekeztem téglalap alakúra nyújtani, abból vágtam ki a korona mintáját, és az ujjammal nyomkodtam össze a két végét. A maradék fehérből kivettem a légy szárnyaihoz egy keveset, és a többit pirosra színeztem, abból lett a béka nyelve. Ragasztónak vizet használtam az egyes elemeknél.)
  3. A torta tetején állítottam össze a formát, és végezetül a dekortollal fejeztem be a legyecskét és a béka szemét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 420
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

békás torta, marcipános epertorta, marcipános epertorta béka figurával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

570
tojás 6 db
cukrozatlan kakaópor 4 ek
finomliszt 8 csapott ek
cukor 6 ek
vaníliás cukor 2 ek
1 csipet
margarin 80 g
eperdzsem 4 ek
gyümölcsjoghurt 2.5 dl
zselatin 1 ek
víz 0.5 dl
krémtúró 125 g
habtejszín 2.5 dl
vaníliás cukor 4 ek
cukor 1 ek
marcipán 300 g
ételfesték 6 csepp
ételfesték 4 csepp
ételfesték 2 csepp