r
Nosalty Logó

Kukoricadarás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kukoricadarás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 523 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3141 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 253 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    990.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 523 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    135.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5943.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1607 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    2454 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.8 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    572.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2584 micro
Összesen 3141 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 253 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy edénybe kimérjük a kukoricadarát, rá a lisztet és közepébe mélyedést készítve a sütőport pezsdítjük az ecettel vagy citromlével.
  2. A többi hozzávalóval csomómentesre keverjük.
  3. Papírral kibélelt vagy zsírral kikent-lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20X5 cm
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 54926
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Előző kukoricadarás receptemnél szóltam afelől, hogy bizony elég tömény fajta, s pár nap múlva ezt a receptet kaptam kipróbálásra. Valóban puhább, s egyszerűen finom, így ezt is megosztom veletek.

Hozzászólások (14)

almamag

Szia Yve! Nagyon tetszik a recept, csak nem írtad le, hogy hány percig süssük... :-) Azért én délután kipróbálom. Szép napot!

Törölt felhasználó

:-))))))))))))))))))))))) Ez aztán a telepátia és elszúrás !!! :-) Éppen javítottam korábban zárójelbe, hogy "...el?melegített süt?ben (kb 30 perc alatt) készre sütjük....", aztán gondoltam minek annyit hozzá mesélni, hiszen írja, hogy készre sütjük :P - - - letöröltem. Itt dumálunk róla egy váradi barátn?mmel, s érkezik a hozzászólásod...:-)))))))))))))) Nem kell kívánjak sok sikert, elronthatatlan süti, de azért, ha édesebb szájú vagy, annyit hozzáf?znék (mostmár nem törlöm, ha gondolatom támad :-) nyugodtan adagolhatsz hozzá még cukrot, de csak 1-2 csapott ev?kanálnyit. Köszi, viszont kívánom, szia-szia

almamag

Köszönöm a gyors válaszod! - Akkor kiszúrtam,hogy min meditáltál??? :-))) Szia Yve!

Törölt felhasználó

Szia almamag: De ki "bizám".... :-))))

Törölt felhasználó

Szia Yve! Köszönöm szépen a receptet. Elkészítettem a sütit, finom lett és gyorsan kész. Annyit változtattam, hogy kefír helyett joghurttal készítettem, mert az volt itthon, 40 percig sült.

Törölt felhasználó

Nagyon szivesen Hanadeka! Ötletként én is gondoltam joghurtra, de te legalább már 1 tapasztalattal gazdagítottad ezt a receptet. Nagyon szépen köszönjük, hogy leírtad. Nekem eddig elég volt a 30 perc, ez is hasznos másoknak, hogy valóban átsülhessen (igaz, én jól be is szoktam f?teni neki, de süt?töl is függ - talán) Minden jót, szia

Törölt felhasználó

Valamit elronthattam, mert nekem ketté vált a tészta. A tetején egy fehérebb "habosabb" réteg keletkezett, a kukoricadara pedig lement az aljára, a mazsolával együtt. Mit ronthattam el? Mondjuk így is finom. :) Köszi a receptet. Üdv, N

Törölt felhasználó

Kedves Neeroofo! Úgy sajnálom csalódásod... s ahogy meséled hogyan néz ki, egyetlen gondolat van (egyenl?re bennem), hogy a kikavart anyag nem ker?lt rögtön süt?be ?! (van, hogy csak akkor kezdek neki, amikor már melegszik a süt?m) így eddig még nem volt lehet?sége állni. Én csak feltételezem, hogy a tied esetleg több ideig várakozott, míg vég?l süt?be ker?lt, s emiatt ülepedhetett le a s?r?je... de nem biztos, én erre saccolok. Hogy mégis finomnak nevezted kárpótol(na), mégsem vígasztal(t)...:D Minden jót neked is, szia-szia

Törölt felhasználó

Nehogy rosszul érezd magad!!! Tényleg nagyon ízlett a süti, lehet, hogy a süt?m nem az igazi. Kb. 180 fokos lehetett a süt?, amikor beraktam, egyb?l, miután összekevertem. Kézzel, nem géppel. Az is eszembe jutott, hogy a "baj" forrása a barna rizsliszt lehetett, amit finomliszt helyett használtam... De olyan finom krémes lett a teteje, hogy megihletett: legközelebb valahogy túrót fogok varázsolni a tetejére. Még nem tudom, hogy hogyan fogom kivitelezni, de majd beszámolok. Persze csak ha érdekel...:) Szóval abszolút ne aggódj!!!! És köszi mégegyszer. N

Törölt felhasználó

Szia kedves Neeroofo! Nem is az, hogy rosszul érezném magam, de enyhén megíjesztettél, hiszen még eddig nem volt panasz erre a receptre, ezért is mertem föltenni (ami macerásabb, az marad könyvemben, hogy ne okozzak másnak csalódást). De elmesélve, hogy más lisztet használtál, megnyugtatott. Hogyne érdekelne!!! Minden változat, s f?ként ha még túrós is!!!!!! El?re köszi. Innyenc falatokkal való hónapzárást!

Törölt felhasználó

Kedves Yve! Köszönjük a receptet! Elkészítettem fruktóz érzékeny kisfiamnak sütidet, ami annyira finom volt, hogy szinte azonnal felfalta a család. Annyi módosítást eszközöltem, hogy cukor helyett megegyez? mennyiség? sz?l?cukrot tettem bele és késhegynyi igazi vanília ?rleményt. Liszt esetében fehér tönkölyt használtam (csak az volt itthon), mivel az kicsit másképp viselkedik, így 8 kanállal tettem bele. Az állaga így is kit?n? lett (leszámítva, hogy légkeveréses süt?ben sütve, a teteje és a szélei kicsit megbarnultak), tálaláskor tetejét sz?l?cukorral hintettem meg. Legközelebb kb. 180 fokon fogom sütni, 32'-ig. Üdv és minden jót!

Törölt felhasználó

Kedves Hanika! Koszonjuk szepen leirasod, hasznos infonak szamit! Orulok, hogy valtoztatassal is jol sikerult, talan majd en is kiprobalom a szolocukrost. Koszi, viszont kivanom!

Olgis

Hasonló, mint a málé, nem? Üdv,Olgis.

Törölt felhasználó

Bizony! Felenk is nevezik males sutinek - aki szereti edesen. Viszont talalkoztam mar olyannal, aki inkabb a sos valtozatnal marad, mondvan:- a puliszka tanyerba valo martassal, tejfellel...! :-) Hangoztattuk tobb helyen..izlesek es pofonok. :) Udv, Yve

Törölt felhasználó

Szia! 2 héten belül 3szor sütöttem meg. Nagyon finom! Köszi! Üdv, WM

Törölt felhasználó

Kedves WhiteMagic! Nagyon orulok, hogy ennyire bejott ez a suti nalatok is. Elso hetekben hasonlon jartunk fiainkkal. Valjek egeszsegetekre!

nemgabi

Szia Yve! Nagyon finom és nagyon egyszer? ez a süti, már másodszor készítettem el! Mára elfogyott a sok karácsonyi csokis, diós édesség, és valami lájtosabbat kívántunk, így esett a választás a te sütidre. Köszi a receptet! Üdv:Gabi

kalamarzsu

Nagyon-nagyon finom lett és szép a süti. Köszönöm.

pussycat

Szia Yve! Elmentettem a sutidet, mert nagyon tetszik, csak szeretnek kerdezni valamit, hogy milyen funkciot tolt be az ecet/citromle a sutoporral pezsditve? Koszi, Veronika

Tunderanyo

Kedves Yve! Ma megsütöttem és mondhatom,hogy nagyon meg vagyok elégedve vele!!! Ilyen süteményt még nem készítettem,de többször is lesz az asztalomon. Köszi a receptet,várom a többi klassz ötletedet is. Legyen szép napod. Tündéranyó

Törölt felhasználó

Szia Yve ! Köszönöm ezt a nagyon egyszer? de annál finomabb süti receptet.Az egész család imádja,pillanatok alatt elfogyott,csinálok a jöv? héten is. :)

zsu.balogh

Kedves Yve! Köszönöm a recepted, egyik kedvenc tortám lett gluténmentesen! :) A következ? változtatásokkal készítettem: A liszt helyett darált mag (dió, mandula, stb) és kókuszreszelék szokott lenni. Cukor nélkül xilittel és eritritollal is finom. Olajnál olívaolajat használok. 1 ek almaecettel pezsdítem. Ebb?l tökéletes tortalapot kapok, amit mascarponés csokikrémmel kenek meg. Mennyei! Köszi még egyszer. :) Szeretettel: Zsuzsi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek