r
Nosalty Logó

Epres-bodzás túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adri*
Epres-bodzás túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Krém

Zselé

Összesen 512 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Krém

Zselé

Összesen 3065 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Krém

Zselé

Összesen 164 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1436.1 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 512 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    133.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8616.7 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1695 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    2867 mg
  • Nátrium
    1434 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1174 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1008 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 3065 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 164 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Zselé

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóiból kerek tortaformában piskótát sütünk, majd hűlni hagyjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  4. Több részletben hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  5. Kerek tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!

Krém

  1. A túrót elkeverjük a joghurttal, vaníliás cukorral, porcukorral, joghurttal és a citrom héjával.
  2. Felverjük a habot, közben folyamatosan adjuk hozzá a habfixálót.
  3. Hozzákeverjük a túrós krémhez, majd az egészet a piskótára kenjük.
  4. Az epreket félbevágva a krémre rendezzük.

Zselé

  1. A cukrot kevés vízzel elkeverjük a zseléporral. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a bodzaszörpöt és a többi vizet, majd felforraljuk.
  2. Ha kihűlt, ráöntjük a torta tetejére, és hűtőbe rakjuk, amíg megdermed.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1973
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 22.

Receptkategóriák

Leszedtem az epret, és nemrég csináltunk bodzaszörpöt, így kipróbáltam együtt.:)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Zselé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.