Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-banános zabkása ahogy pipőke készíti

Epres-banános zabkása ahogy pipőke készíti
Epres-banános zabkása ahogy pipőke készíti
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Körülbelül egy éve szinte minden reggelt zabkásával kezdem. Egyszerűen nem tudom megunni. Igyekszem idénygyümölccsel készíteni, és soha nem használok édesítőszert, a gyümölcs megadja a kellő édességet.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Nekem rizsitallal a legfinomabb, de alkalomadtán alacsony zsírtartalmú tejjel vagy vízzel készítem ezt a csúcsreggelit. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet kimérjük, elkeverjük a fahéjjal és a csipet sóval. A gyümölcsöket ráaprítjuk a zabra, majd felöntjük a rizsitallal és a vízzel.
  2. Közepes lángon főzzük, a főzési idő felénél hozzáadjuk az asztalt vörösáfonyát. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Kicsit pihentetjük, egy-két karika banánnal, félbevágott eperrel és pár szem áfonyával díszítjük. Langyosan fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 250 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 126
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

pipőke

Mióta szakács: 2015.05.08.
40 recept

receptjellemzők

konyha: angol
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zabkása, epres zabkása, banános zabkása

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

365
zabpehely 50 g
rizstej 150 ml
víz 100 ml
fahéj 1 teáskanál
banán 1 közepes db
eper 40 g
vörösáfonya 1 dkg
1 csipet