Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epertorta gyermeknapra

Epertorta gyermeknapra
Epertorta gyermeknapra
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hideg idő ellenére szépen érik a kertben az eper, így született az epres szívtorta ötlete gyermeknap alkalmából. Az epret nem mértem, kb. egy 7 dl-es tálkával sikerült szedni. Nemcsak a tetejére, hanem a lapok közé is jutott belőle, negyedekre vágva.

hozzávalók / 10 adag

Piskótához:

  • 6 tojás, a sárgája és a fehérje külön
  • 6 ek cukor
  • 6 ek finomliszt
  • 1 kk sütőpor

Krémhez:

  • 25-30 dkg eper
  • porcukor ízlés szerint
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 tk zselatinfix

Díszítéshez:

  • eper
  • tejszínhab
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a cukorral jó habosra - fehéredésig - verjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet.
  3. A tojásfehérje habot óvatosan a sárgához keverjük, majd vajazott, lisztezett tortaformában tűpróbáig sütjük.
  4. A díszítéshez félreteszünk néhány szem epret, a többit összeturmixoljuk.
  5. A mascarponét az eperrel és az ízlés szerinti porcukorral jól felhabosítjuk.
  6. Felverjük a tejszínt a zselatinfixszel, majd a díszítéshez néhány kanállal félreteszünk belőle, a többit óvatosan az epres krémhez keverjük.
  7. A piskótát két lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bekenjük. Végül eperrel és tejszínhabbal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 361
elküldve: 9
receptkönyvben: 63
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziporka

Mióta szakács: 2012.07.04.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

epres torta, gyereknapi epertorta, tejszínes epertorta, mascarponés epertorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lbea
lbea Sat, 2013-06-08 17:19

Szia, megsütöttem, de sajnos a krém olyan lágy lett, hogy nem tudtam bevonni a tortát vele, pedig beleraktam szinte az egész fixálót :(

P. Szilvia
Sziporka / P. Szilvia Sun, 2013-06-09 11:11

Szia! Én is hasonlóan jártam a málnás túrótortámnál, ennél viszont sikerült, mint a kép is mutatja. Talán az lehet a trükk, hogy most addig vertem a habverővel, amíg jónak nem találtam, és fontos a hűtés is. Érdemes próbálkozni. Bár elfogult vagyok minden mascarpone krémmel, mivel imádom.