r
Nosalty Logó

Gluténmentes piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Gluténmentes piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1111 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 201 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1071 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3261.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    1244 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    818 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    746 mg
  • Retinol - A vitamin:
    810 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1220 micro
Összesen 1111 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókból egy egyszerű piskóta tésztát készítünk az alábbi módon: A tojásokat szétválasztjuk, majd mikor már elkezd habosodni, hozzáadjuk az édesítőt, és kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat habverő segítségével felhabosítjuk, majd a fehérjéhez öntjük. Fakanál segítségével óvatosan elkeverjük, hogy ne törjük össze a habot.
  3. A lisztet egy külön tálba mérjük, és elkeverjük a sütőporral.
  4. A lisztes keveréket négy részletben adjuk a habhoz, és óvatosan, finom mozdulatokkal simára keverjük.
  5. A sütőt előmelegítjük 170 C fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát téglalap alakban elegyengetjük rajta úgy, hogy körülbelül ujjnyi vastag legyen.
  6. Ezután mehet is a sütőbe 10-15 percre.

Krém

  1. Ha szeretnénk a külsejét valamilyen mintával feldobni, azt így tehetjük meg: Nagyjából elképzeljük, hogy mit szeretnénk rá készíteni, persze még lehet finomítani rajta. Nálam egy festős, kicsit művészibb vonal fogalmazódott meg, amihez három színt használtam.
  2. Egy-egy pohárba kiszedünk a tésztából egy evőkanálnyit, majd ételfestékkel színezzük. Kékből és pirosból csináltam lilát, amihez pár csepp is elég, illetve narancssárga és fekete színezőt használtam még. Egy széles fejű ecsettel húzunk csíkokat a sütőpapírra, a feketét pedig zacskóba töltjük, levágjuk a sarkát, és azzal csíkozzuk még meg. (A tészta pedig magától ilyen sárga volt, mert háztól vásárolom a tojást.)
  3. Ha a mintákkal készen vagyunk, egy-két percre berakjuk a sütőbe, hogy fixáljuk, és a tészta ráöntése után ne kenődjön el. Ha megmerevedett, ugyanúgy mehet rá a tészta, ahogy fent írtam.
  4. A krémhez a habtejszínt felverjük annyira, hogy már megtartsa a formáját. Hozzáadjuk az édesítőt és a kakaót, amit a habverővel elkeverünk benne. Ha ezzel megvagyunk, beleszórjuk a csokit, és fakanállal elkeverjük benne.
  5. Amikor a piskóta megsült, még melegen feltekerjük a hosszanti oldalától indulva, és hagyjuk így kihűlni.
  6. Ezután kihajtogatjuk, megkenjük a krémmel és újból feltekerjük. 30 percre hűtőbe tesszük, és már szeleteljük is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2199
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gluténmentes piskótatekercs
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?