Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós szelet kandírozott gyümölcsökkel

Túrós szelet kandírozott gyümölcsökkel
Túrós szelet kandírozott gyümölcsökkel
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy "egyszerű" túrós süti átvarázsolása alkalmivá.

Kiváló alapja akár a Rákóczi túrósnak is.

hozzávalók / 12 adag

Linzer

Túrókrém

ajánlat

Kandírozott gyümölcsökkel téli időszakban dolgozom, de nyugodtan használhatunk hozzá aszalt gyümölcsöket is (akkor 1 éjszakára áztassuk be a gyümölcsöt, hogy picit puhuljon).

Nyáron érdemes inkább friss gyümölcsökkel készíteni, de vigyázni, hogy a lédús gyümölcs ne áztassa el a tésztát vagy a tölteléket.

Szólj hozzá!

elkészítés

Linzer

  1. Hűvös helyen gyorsan összedolgozzuk a puha (de nem folyékony) vajat az átszitált porcukorral, a tojássárgájával, majd az átszitált liszttel. Végül beledolgozzuk a reszelt citromhéjat is.
  2. Amíg a túrókrémet elkészítjük, a tésztát hűtőben pihentetjük (kb. 30 perc).
  3. A linzert a pihentetés után kinyújtjuk, és egy 30x45 cm-es sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. Majd a 180 °C-ra előmelegített enyhén gőzös sütőben félig megsütjük (kb. 15 perc).

Túrókrém

  1. A túrót szitán áttörjük, a tojássárgájával, csipet sóval, olvasztott vajjal, reszelt citromhéjjal és a porcukorral habosra keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet, és alaposan összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a mazsolát és a kandírozott gyümölcsök 3/4 részét.
  2. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük.
  3. Óvatosan összedolgozzuk a túrós masszát a tojásfehérjehabbal, majd a félig kisült linzerre egyenletesen felvisszük.
  4. A sütőt 160 °C-ra állítjuk, és enyhén gőzös térben kb. 30 perc alatt készre sütjük a süteményt.
  5. Miután kihűlt a sütemény, forró sárgabaracklekvárral fényezzük, és a maradék kandírozott gyümölccsel megszórjuk. Azonnal fogyasztható, de hűtőben 3-4 napig is eláll.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x45 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 573
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
98 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

linzer linzi tészta túrós süti túrókrémes süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

808
finomliszt 60 dkg
vaj 40 dkg
porcukor 20 dkg
tojássárgája 1 db
vanília 0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
tehéntúró 50 dkg
tojás 3 db
vaj 10 dkg
porcukor 10 dkg
cukor 10 dkg
finomliszt 2 dkg
himalája só 2 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 15 dkg
kandírozott citromhéj 5 dkg
kandírozott narancshéj 5 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg