r
Nosalty Logó

Elnöki tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Elnöki tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A hempergetéshez

Összesen 403 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A hempergetéshez

Összesen 2416 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A hempergetéshez

Összesen 221 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 403 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    165.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2081.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 2416 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 221 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A hempergetéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük pici sóval.
  2. Belekeverjük a porcukrot, fokozatosan szitáljuk bele a kakaót és közben kézi erővel nagyon lazán összekavarjuk.
  3. Egy 38x30-as sütőpléhre fektetjük a jó minőségű sütőpapírt, és egyenletesen elkenjük rajta a kakaós masszát.
  4. Elektromos sütőben 190°C-on 15 percig sütjük.
  5. Kb. 8 perc után lessünk be a sütőbe. (Nem szabad megfeledkezni róla, mert ha kiszárad, törik, nem lehet feltekerni)
  6. Ha kisül, a tetejének puhának kell lennie és tűpróbánál nem szabad, hogy ragadjon.
  7. Közben elkészítjük a tölteléket: A pudingot a cukorral megfőzzük.
  8. Miután levesszek a tűzről, kihűlésig többször belekeverünk (ne bőrösödjön be).
  9. Felverjük a tejszínt a fixálóval és a már jól kihűlt pudinghoz, kanalanként lazán hozzákeverjük.
  10. A kisült és kihűlt lapot az asztalra tesszük, rákenjük a krém 1/3-át.
  11. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és feltekerjük, mint a piskótatekercset, közben óvatosan leválasztjuk róla a sütőpapírt.
  12. A tekercs hosszának megfelelő alufóliára ráöntjük a maradék kókuszreszeléket, szétsimítjuk, és a szélére tesszük a tekercset.
  13. Megkenjük krémmel, a szabadon levő részét és begurítjuk a kókuszba.
  14. A még barna részt is bekrémezzük, majd tovább gurítjuk a kókuszba.
  15. A fólia 2 végét megfogva, ide-oda görgetjük.
  16. 1,5-2 óra hűtés és fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 400 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 85028
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Elnöki tekercs
Olaszné Anci 191 recept

Ez a sütemény az én egyik kedvencem, bármilyen előkelő vendégnek, bármikor feltálalhatjátok. Az az előnye is megvan, hogy lisztérzékeny vendégeitek is fogyaszthatják.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Hát ez nagyon jól néz ki.Guszta és biztos isteni lehet.Tutira kipróbálom,remélem nem olyan macerás elkészíteni.Remélem sikerülni fog.Üdv.)

Törölt felhasználó

Bocsika, Gyerekek! Lehet, hogy nagyon korán van még- én valahogy fordítva látom a dolgot: nem a tészta, hanem a krém kakaós, vagy a fényképet cseréltétek el?Aki ismer, tudja, nem vagyok köteked?s, de az is lehet, hogy még nem ébredtem fel teljesen. Kellemesebb ébredést Mindenkinek, mint az enyém volt!

Törölt felhasználó

A receptleírás 12-14 pontjait nézd meg és rájössz, hogy mégsem a krém kakós. Üdv

Törölt felhasználó

Köszi! Értem!Szia!

Olaszné Anci

Kedves drpa! Nem értem rá hamarabb válaszolni,köszi,hogy megtetted helyettem. Üdv:OLaszné Anci

Olaszné Anci

Kedves simonani! A tészta kakaós nem a krém.Igyál meg egy kávét a korai ébredés után és mindjárt nem fordítva látod a dolgokat.Lehet rajta változtatni,ha másképp szeretnéd elkészíteni.Ami családunk így szereti. Szeretettel üdvözöllek téged, és jókedv? ébredéseket kívánok neked.Olaszné Anci

Törölt felhasználó

Köszi, és további szép napot ! Ani

Tmea

Ez valami mesésen néz ki!! Biztos nagyon finom is...:-)

Olaszné Anci

Kedves NO-salty csapat! Már be is jelentkeztem a klubba.Kezd? lévén,egyenl?re ismerkedem. szeretettel üdvözlöm a csapatot:Olaszné Anci

Olaszné Anci

Kedves Petrezselyem! Nem túl macerás,csak arra kell vigyázni,hogy a tésztája a sütéskor ne száradjon ki. Sok sikert hozzá,biztosan siker?lni fog!!! Szeretettel üdvözöllek:Olaszné Anci

Olaszné Anci

Kedves nosalty! Nagyon örültem a kedvez? nézettségnek,készítsétek el szerintem nagyon finom. Szép napot nektek! O-né Anci

Olaszné Anci

Kedves Tmea! Nem csak jól néz ki,nagyon finom is.Ha vastagabb tésztával szeretnéd,megteheted. Csak az arányokra kell vigyázni és hogy ne száradjon ki a süt?ben. Ha el szeretnéd készíteni,sok sikert!Üdv:Olaszné Anci

Törölt felhasználó

Ja! És gratula!

Olaszné Anci

Kedves Simonani! Köszönök mindent és puszi neked!Üdv:Anci

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nem tudtam hogy mely-k recepthez írjam a kérdésem,és azt döntöttem hogy ide írom! A kérdésem hogy nem e tud valaki mézes puszedli receptet?Ha igen azt nagyon meg köszönném! Én is lisztérzékeny vagyok! 17,5 éves vagyok és csak 5-ével ezel?tt derítették ki hogy Lisztérzékeny vagyok! Petik már születésem óta az lisztérzékeny vagyok(azt mondják a Dr.ok) És ami a lisztérzékenynek betegsége van az mind be bele estem!!! Úgy hogy mióta liszt érzékeny vagyok sokall de sokall jobban vagyok!! És ezt a lisztérzékenységet nem szabat abba hagyni! (Tudom hogy ez nem ide tartozik! ezért is bocsánat hogy ide írtam)

Olaszné Anci

Kedves Gofri! Örülök,hogy a kérdéseddel engem találtál meg.Nem értem,hogy miért örülsz annak hogy lisztérzékeny vagy.Jobban szereted a rizs vagy kukorica liszttel készített ételeket,vagy szerinted az orvos félre diagnosztizálta a betegségedet.Én diétás szakácsként is dolgoztam és olyan emberkével még nem találkoztam,aki örült ennek a dolognak.Elküldöm neked a "finom mézeskalács" receptjét: 25dkg mézet és 5dkg vajat langyosíts meg.Egy másik edénybe tegyél:3 egész tojást,10dkg porcukrot, 1 ev?k. fahéjat,1 kávésk. szegf?szeget,2dkg szalalkálit.Jól dolgozd össze,majd öntsd bele a langyos mézbe.Dolgozd össze és gyúrjál bele kézzel 70dkg sima lisztet.Takard le és pihentesd szobah?mérsékleten egy napig.Nyújtsd ki,kb. 4mm vékonyra,formázd és tedd süt?lemezre.Forró süt?ben süsd mogyoróbarnára.Ez kb.5perc.Sütés el?tt kend be felvert tojással,hogy fényes legyen.Díszít? cukormáz:1 tojásfehérjéhez annyi szitált porcukrot adj,hogy összekavarva igen s?r? anyagot kapjál.Nem habver?vel!Ha kicsi nejlonzacskóba teszed,picit kivágod a végét,tudsz vele díszíteni,rajzolni a mézestészta figurákra.A fentiekkel kapcsolatban,írj nekem. Kíváncsi lettem! Sok szeretettel üdvözöllek és örülök ha segíthettem neked. Olaszné Anci Ez a recept Lázár Julianna,a "Népm?vészet Ifjú Mestere"cím elnyer?jét?l való.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nem tudtam hogy mely-k recepthez írjam a kérdésem,és azt döntöttem hogy ide írom! A kérdésem hogy nem e tud valaki mézes puszedli receptet?Ha igen azt nagyon meg köszönném! Én is lisztérzékeny vagyok! 17,5 éves vagyok és csak 5-ével ezel?tt derítették ki hogy Lisztérzékeny vagyok! Petik már születésem óta az lisztérzékeny vagyok(azt mondják a Dr.ok) És ami a lisztérzékenynek betegsége van az mind be bele estem!!! Úgy hogy mióta liszt érzékeny vagyok sokall de sokall jobban vagyok!! És ezt a lisztérzékenységet nem szabat abba hagyni! (Tudom hogy ez nem ide tartozik! ezért is bocsánat hogy ide írtam)

Törölt felhasználó

Kedves olaszneanci! Én nem örülök hogy lisztérzékeny vagyok!!!! Nagyon köszönöm a receptet! Ki fogom próbálni!!:)

Törölt felhasználó

olaszneanci! Pontosan mire vagy kíváncsi?

Olaszné Anci

Kedves Gofri! Már meg is kaptam a választ,amire kíváncsi voltam.Vagy félreérthet?en írtad,vagy én értettem félre.Ebb?l semmi baj nics.Ez a mondat tévesztett meg:"Mióta lisztérzékeny vagyok,sokkal de sokkal jobban vagyok!" Úgy érted mióta kiderült,hogy lisztérzékeny vagy és betartod a gluténmentes diétát,sokkal jobban vagy. Én meg örülök neki.Most,hogy ilyen jól megértettük egymást,álljon itt egy másik mézeskalács recept is: A szentendrei néprajzi múzeumból:1kg finomliszthez hozzáadunk fél csomag szódabikarbónát,ízlés szerint f?szereket (ez lehet:?r?lt fahéj,?r?lt szegf?szeg,reszelt citromhéj,ánizs,gyömbér stb.) A liszt közepébe 1db 25 dekás margarint helyezünk.35-40dkg mézet,25dkg cukorral fölolvasztunk,majd a margarinra öntjük.2 tojássárgáját adunk hozzá.Melegen összegyúrjuk,nyújtjuk,majd szaggatjuk.Sütés el?tt tojással megkenjük. Jó próbálkozást! Üdv:O-né Anci.

Törölt felhasználó

Kedves olaszneanci! Igen én írtam félre!Jól gondoltad! Köszönöm a másik receptet is! Ki próbálom ezt is!:D

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A hempergetéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek