r
Nosalty Logó

Boros kocka

NS
Boros kocka
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

225
Kalória
5.3g
Fehérje
38.1g
Szénhidrát
4.7g
Zsír
62.8g
Víz
126.2g
Koleszterin
866mg
Élelmi rost
25.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 189 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2610.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    228.6 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    376.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 1341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A három tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az egy evőkanál olajat és a bort, majd tovább keverjük, kb. két perc alatt összedolgozzuk.
  2. A tojások fehérjéhez hozzákeverjük a fél citrom lereszelt héját, és lágy habot verünk belőle.
  3. A tojássárgás masszát könnyedén összeforgatjuk a tojásfehérjehabbal, majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Alaposan összekeverjük, de ügyeljünk rá, hogy a habot ne törjük össze.
  4. A sütőt előmelegítjük, majd a tésztamasszát kivajazott és kilisztezett tepsiben egyenletesen elosztatjuk. 175 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  5. Míg sül a tészta, elkészítjük a borsodót. Egy edénybe beleöntjük a bort, elkeverjük benne a cukrot, a citrom levét és az egy tojássárgáját. Alágyújtunk, és folyamatos keverés mellett összesűrítjük.
  6. Öt perc után a lisztet elkeverjük a vízzel, és a borsodóhoz öntjük. Ettől fog a krém szépen besűrűsödni. Ha ez megtörtént, a krémet félrehúzzuk, és kihűtjük.
  7. Eközben a mazsolát borba áztatjuk. A szőlőszemeket megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk.
  8. Ha mindennel elkészültünk, összeállítjuk a süteményt. A tésztára rásimítjuk a borkrémet, ezután pedig a friss szőlőszemekkel és a mazsolával kidíszítjük. 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az év minden időszakának megvan a maga varázsa. Engem ezúttal a szüret és az újbor hangulata ragadott magával...:)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...