Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boros kocka

Boros kocka
Boros kocka
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az év minden időszakának megvan a maga varázsa. Engem ezúttal a szüret és az újbor hangulata ragadott magával...:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A három tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az egy evőkanál olajat és a bort, majd tovább keverjük, kb. két perc alatt összedolgozzuk.
  2. A tojások fehérjéhez hozzákeverjük a fél citrom lereszelt héját, és lágy habot verünk belőle.
  3. A tojássárgás masszát könnyedén összeforgatjuk a tojásfehérjehabbal, majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Alaposan összekeverjük, de ügyeljünk rá, hogy a habot ne törjük össze.
  4. A sütőt előmelegítjük, majd a tésztamasszát kivajazott és kilisztezett tepsiben egyenletesen elosztatjuk. 175 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  5. Míg sül a tészta, elkészítjük a borsodót. Egy edénybe beleöntjük a bort, elkeverjük benne a cukrot, a citrom levét és az egy tojássárgáját. Alágyújtunk, és folyamatos keverés mellett összesűrítjük.
  6. Öt perc után a lisztet elkeverjük a vízzel, és a borsodóhoz öntjük. Ettől fog a krém szépen besűrűsödni. Ha ez megtörtént, a krémet félrehúzzuk, és kihűtjük.
  7. Eközben a mazsolát borba áztatjuk. A szőlőszemeket megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk.
  8. Ha mindennel elkészültünk, összeállítjuk a süteményt. A tésztára rásimítjuk a borkrémet, ezután pedig a friss szőlőszemekkel és a mazsolával kidíszítjük. 1-2 órát a hűtőben pihentetjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 2 399
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, buli receptek, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

borkrémes sütemény, borsodós sütemény, borsodós sütemény szőlővel és mazsolával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

harbarbi
harbarbi Thu, 2016-03-17 06:22

Ma megsutottem. Sajnos Ausztraliaban nem talaltam reteslisztet, de a simaval sem volt gond. Viszont 2 evokanal viznel kicsit tobb kellett a liszthez. Egyebkent nagyon finom, kulonleges sutemeny lett. Koszonom a receptet! :)

225
tojás 3 db
porcukor 7 dkg
rétesliszt 3 púpozott ek
sütőpor 0.5 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
fehérbor 2 ml
napraforgó olaj 1 ek
fehérbor 1 dl
porcukor 4 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
tojássárgája 1 db
finomliszt 2 dkg
víz 2 evőkanál
szőlő 15 dkg
mazsola 3 dkg