r
Nosalty Logó

Élesztős zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
befa
Élesztős zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 7586 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    407.8 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    1042 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3188 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    553 mg
  • Foszfor
    1720 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    928.6 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2208 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2165 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 7586 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 444 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt összemorzsoljuk 5 dkg cukorral, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, az egész tojás és a tojássárgáját, valamint 30 dkg vajat. Simára összegyúrjuk. Nem kell keleszteni!
  2. A tésztát három egyforma részre osztjuk, és mindegyiket kb. 5 mm vastag lappá nyújtjuk. Az egyik lapot tepsibe fektetjük. A lekvár felével megkenjük, majd a fele dióval (melybe előzőleg belekeverünk 15 dkg cukrot) megszórjuk.
  3. Rátesszük a második lapot, erre ismét lekvárt, majd a maradék diót szórjuk rá.
  4. Ráborítjuk a harmadik lapot, lenyomkodjuk, és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A tetejére csokimázat készítünk. 20 dkg cukrot megdarálunk, belekeverünk 2 ek kakaót, 2 ek napraforgó oljajat, 3 ek forró vizet.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 28200
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Kezdő" koromban találtam ezt a receptet egy újságban. Nagyon egyszerűnek tűnt, hát kipróbáltam. Elsőre sikerült, ráadásul finom is lett! Azóta bár több receptet is kaptam, ez maradt az én és családom kedvence.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!