Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Élesztős zserbó

Élesztős zserbó
Élesztős zserbó
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Kezdő" koromban találtam ezt a receptet egy újságban. Nagyon egyszerűnek tűnt, hát kipróbáltam. Elsőre sikerült, ráadásul finom is lett! Azóta bár több receptet is kaptam, ez maradt az én és családom kedvence.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt összemorzsoljuk 5 dkg cukorral, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, az egész tojás és a tojássárgáját, valamint 30 dkg vajat. Simára összegyúrjuk. Nem kell keleszteni!
  2. A tésztát három egyforma részre osztjuk, és mindegyiket kb. 5 mm vastag lappá nyújtjuk. Az egyik lapot tepsibe fektetjük. A lekvár felével megkenjük, majd a fele dióval (melybe előzőleg belekeverünk 15 dkg cukrot) megszórjuk.
  3. Rátesszük a második lapot, erre ismét lekvárt, majd a maradék diót szórjuk rá.
  4. Ráborítjuk a harmadik lapot, lenyomkodjuk, és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A tetejére csokimázat készítünk. 20 dkg cukrot megdarálunk, belekeverünk 2 ek kakaót, 2 ek napraforgó oljajat, 3 ek forró vizet.

  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 366
elküldve: 3
receptkönyvben: 112
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

befa

Mióta szakács: 2010.05.29.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

nagyi zserbója, diós-lekváros sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

631
friss élesztő 2 dkg
cukor 5 dkg
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
vaj 30 dkg
dió 20 dkg
cukor 15 dkg
sárgabaracklekvár 15 dkg
cukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
víz 3 ek