Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás zserbó 2.

Almás zserbó 2.
Almás zserbó 2.
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valahol az interneten találtam a receptet. Bár én nem aszerint készítettem el, a saját zserbóm tésztáját használtam, mert az a tuti :) Amiben eltértem, az a töltelék, mert az eredeti recept csak 75 dkg almát írt, és ezért lett rácsos a süti teteje, mert nem volt már elegendő a töltelékem, és a tésztát pedig nem akartam kidobni. De legközelebb már másfél kiló almával készítettem, itt is azt a mennyiséget ajánlom.
Nagyon finom almás süti, és a gyömbértől különleges az ízvilága.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megtisztítjuk, daraboljuk, majd a cukorral megpároljuk. Ha kész, turmixoljuk.
  2. Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összeállítjuk a tésztát.
  3. 4 részre osztjuk, a tepsit kibéleljük zsírpapírral.
  4. Az első tésztát kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megszórjuk darált dióval, megkenjük az alma egyharmad részével.
  5. Következő tészta, dió és alma, így tovább, amíg elfogy az anyagunk.
  6. A tetejét megszúrkáljuk, majd jó fél órát kelesztjük, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x32 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 781
elküldve: 7
receptkönyvben: 216
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyömbéres-almás sütemény, almás szelet

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2011-07-02 16:59

apus112!

Nem mértem a diót, csak megszórtam a tésztát ízlés szerint. De laponként egy maréknyit nyugodtan rá lehet szórni.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2011-07-02 16:59

apus112!

Nem mértem a diót, csak megszórtam a tésztát ízlés szerint. De laponként egy maréknyit nyugodtan rá lehet szórni.

1562
finomliszt 45 dkg
sertészsír 20 dkg
porcukor 1 ek
sütőpor 0.5 csomag
élesztő 2.5 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
tejföl 3 ek
tej 0.5 dl
dió 10 dkg
alma 1.5 kg
cukor 10 dkg
dió 10 dkg
gyömbér 1 kk