r
Nosalty Logó

Almás zserbó 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Almás zserbó 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1563 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 231 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 1563 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    365.4 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4691.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    989 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.9 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1336.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    331 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1174 micro
Összesen 6241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát megtisztítjuk, daraboljuk, majd a cukorral megpároljuk. Ha kész, turmixoljuk.
  2. Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összeállítjuk a tésztát.
  3. 4 részre osztjuk, a tepsit kibéleljük zsírpapírral.
  4. Az első tésztát kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megszórjuk darált dióval, megkenjük az alma egyharmad részével.
  5. Következő tészta, dió és alma, így tovább, amíg elfogy az anyagunk.
  6. A tetejét megszúrkáljuk, majd jó fél órát kelesztjük, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13200
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás zserbó 2.
TraRita 118 recept

Valahol az interneten találtam a receptet. Bár én nem aszerint készítettem el, a saját zserbóm tésztáját használtam, mert az a tuti :) Amiben eltértem, az a töltelék, mert az eredeti recept csak 75 dkg almát írt, és ezért lett rácsos a süti teteje, mert nem volt már elegendő a töltelékem, és a tésztát pedig nem akartam kidobni. De legközelebb már másfél kiló almával készítettem, itt is azt a mennyiséget ajánlom. Nagyon finom almás süti, és a gyömbértől különleges az ízvilága.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.