r
Nosalty Logó

Ehető hercegnői ruhák

Kovács Györgyi
Ehető hercegnői ruhák
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

953
Kalória
12.4g
Fehérje
108.2g
Szénhidrát
52.5g
Zsír
38.2g
Víz
231.7g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
79.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 7617 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    419.7 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1854 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3957.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1433 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    980 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    865.2 g
  • Cukor
    636 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    305.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    977 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 7617 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 308 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A diót egy serpenyőben megpirítjuk és ledaráljuk.
  2. A tojássárgákat 4 dkg cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral (8 dkg) kemény habbá verjük.
  3. A kikevert tojássárgákhoz laza mozdulattal egy kézi habverő segítségével hozzáadjuk a tojásfehérjét, a sütőporral elkevert lisztet és a diót.
  4. Kivajazott, lisztezett 13 x 23 cm-s püspökkenyér formába töltjük és előmelegített sütőben kb. 30 percig 165 fokon készre sütjük. Tűpróbával győződjünk meg róla, hogy átsült-e a tészta.
  5. Kihűlés után 4 felé vágjuk, és kakaós krémmel kenjük meg. A tetejébe arányosan elosztva vágjunk 3 mélyedést, így megkapjuk a 4 ruha alapját. Mindegyik közepébe szúrjuk bele a ruhákat, majd a szívószálból meghajlított rudat is szúrjuk az elejébe és a hátuljába. A ruhákat akasszuk fel a rúdra.
  6. Tortadíszítő segítségével különböző csillagcsövet használva a színes krémekből készítsük el a szoknyákat.

Krém

  1. A pudingport keverjük el a cukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet, tördeljük bele a fehér csokoládét, és főzzük meg. Hűtsük ki. A bőrösödés elkerülése végett vagy kevergessük, vagy takarjuk le folpackkal.
  2. A vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a kihűlt pudingot, és keverjük össze.
  3. Jó egyharmad részt vegyünk el belőle, amihez a kakaóport keverjük. Ezzel töltjük meg a tésztánkat. A maradék krémet osszuk el négy felé, és színezzük meg ételfestékkel rózsaszín, sárga, kék és zöld színűre.

Díszítés

  1. A marcipán masszánkat 4 felé osztjuk, és ételfestékkel megszínezzük rózsaszín, kék, zöld és sárga színűre. Nagy méretű gémkapocsból hajtogassunk 4 db vállfát, valamint szükségünk lesz egy hosszú szívószálra, amiből a ruhaakasztó rudat hajtogatjuk meg.
  2. Kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk a marcipánokat, és tetszés szerint ruhát szabunk ki belőlük. Mindegyikből 2 db-t, ami közé vagy jégkrémes pálcikát vagy műanyag kávékeverő pálcát rakunk, aminek segítségével a tésztába tudjuk szúrni a ruhákat. Ne felejtsük a ruhafogast is közé illeszteni! Tetszőlegesen díszítsük ki a ruhákat cukorgyönggyel, színes cukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x13

Ezt a tortát hónapokkal ezelőtt néztem ki a neten. Nem volt konkrét leírás, csak a készítés menete, fényképek. Rögtön beleszerettem, és elhatároztam, hogy Hédinek, egyik rokonkislánynak, a szülinapjára mindenképp elkészítem. Most november 1-én volt a 10. szülinapja, és a torta elkészült!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek