Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ehető hercegnői ruhák

Ehető hercegnői ruhák
Ehető hercegnői ruhák
100 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát hónapokkal ezelőtt néztem ki a neten. Nem volt konkrét leírás, csak a készítés menete, fényképek. Rögtön beleszerettem, és elhatároztam, hogy Hédinek, egyik rokonkislánynak, a szülinapjára mindenképp elkészítem. Most november 1-én volt a 10. szülinapja, és a torta elkészült!

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A diót egy serpenyőben megpirítjuk és ledaráljuk.
  2. A tojássárgákat 4 dkg cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral (8 dkg) kemény habbá verjük.
  3. A kikevert tojássárgákhoz laza mozdulattal egy kézi habverő segítségével hozzáadjuk a tojásfehérjét, a sütőporral elkevert lisztet és a diót.
  4. Kivajazott, lisztezett 13 x 23 cm-s püspökkenyér formába töltjük és előmelegített sütőben kb. 30 percig 165 fokon készre sütjük. Tűpróbával győződjünk meg róla, hogy átsült-e a tészta.
  5. Kihűlés után 4 felé vágjuk, és kakaós krémmel kenjük meg. A tetejébe arányosan elosztva vágjunk 3 mélyedést, így megkapjuk a 4 ruha alapját. Mindegyik közepébe szúrjuk bele a ruhákat, majd a szívószálból meghajlított rudat is szúrjuk az elejébe és a hátuljába. A ruhákat akasszuk fel a rúdra.
  6. Tortadíszítő segítségével különböző csillagcsövet használva a színes krémekből készítsük el a szoknyákat.

Krém

  1. A pudingport keverjük el a cukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet, tördeljük bele a fehér csokoládét, és főzzük meg. Hűtsük ki. A bőrösödés elkerülése végett vagy kevergessük, vagy takarjuk le folpackkal.
  2. A vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a kihűlt pudingot, és keverjük össze.
  3. Jó egyharmad részt vegyünk el belőle, amihez a kakaóport keverjük. Ezzel töltjük meg a tésztánkat. A maradék krémet osszuk el négy felé, és színezzük meg ételfestékkel rózsaszín, sárga, kék és zöld színűre.

Díszítés

  1. A marcipán masszánkat 4 felé osztjuk, és ételfestékkel megszínezzük rózsaszín, kék, zöld és sárga színűre. Nagy méretű gémkapocsból hajtogassunk 4 db vállfát, valamint szükségünk lesz egy hosszú szívószálra, amiből a ruhaakasztó rudat hajtogatjuk meg.
  2. Kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk a marcipánokat, és tetszés szerint ruhát szabunk ki belőlük. Mindegyikből 2 db-t, ami közé vagy jégkrémes pálcikát vagy műanyag kávékeverő pálcát rakunk, aminek segítségével a tésztába tudjuk szúrni a ruhákat. Ne felejtsük a ruhafogast is közé illeszteni! Tetszőlegesen díszítsük ki a ruhákat cukorgyönggyel, színes cukorral.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23x13 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 579
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokikrémes fantáziatorta, fehér csokis-pudingos torta, hercegnői ruha alakú csokis-pudingkrémes torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

951
tojás 6 db
dió 4 dkg
finomliszt 11 dkg
cukor 12 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
tej 8 dl
tejszínízű pudingpor 3 tasak
cukor 2 ek
vaj 35 dkg
porcukor 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
fehér csokoládé 10 dkg
ételfesték 10 csepp
marcipán 15 dkg
ételfesték 8 csepp
színes cukorka 1 ek
cukorgyöngy 1 ek