Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ajándékdoboz torta

Ajándékdoboz torta
Ajándékdoboz torta
80 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nővérem idén lesz 30 éves, és szerveztem neki egy meglepetés csajos partyt. Remélem, örülni fog a tortának.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Szerintem eléggé dekoratív torta, nem olyan nehéz elkészíteni, és remélem finom (még nem kóstoltam meg).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sütünk teljesen hagyományos módon két piskótát, amit félbevágunk.
  2. A gesztenyét áttörjük, majd rummal és dióval ízesítjük.
  3. A tejből, a cukorból és a pudingporból krémet készítünk, majd mikor kihűlt, vajjal elkeverjük.
  4. Hozzáadjuk a pudingos krémhez a gesztenyepürét, megkenjük vele az egyik piskótalapot, majd megszórjuk meggyel, ugyanezt a többi lappal is elvégezzük.
  5. A maradék krémmel megkenjük kívülről, majd vékonyra nyújtott fondanttal bevonjuk (fehérrel, én házilag készítettem), majd rózsaszínre festett fondantból 2 hosszú csíkot vágunk le, és ráhelyezzük a tortára.
  6. Rózsákkal, esetleg masnival díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35*35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 182
elküldve: 0
receptkönyvben: 96
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Reni1996

Mióta szakács: 2011.06.05.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szülinapi ajándéktorta, ajándékdoboz torta születésnapra

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

macska rozi
macska rozi Sat, 2011-08-27 16:23

Nalunk Angliaban,hal istennek lehet kapni elore kinyujtott feher marcipant.Amit csak rarakok es mar indulok is!:))(A lustak orszaga)

510
piskótalap 50 dkg
gesztenyemassza 50 dkg
pudingpor 2 tasak
tej 5 dl
cukor 15 dkg
vaj 20 dkg
rum 1 ek
dió 5 dkg
meggy 20 dkg
cukorfondant 20 dkg