Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű szilvás kevert pite

Egyszerű szilvás kevert pite
Egyszerű szilvás kevert pite
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors és nagyon finom sütemény. Az alaptésztát variálhatjuk más gyümölcsökkel, sőt kompótokkal is. Kezdőknek is bátran ajánlom, szinte elronthatatlan, mindig tökéletes a végeredmény.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát vágjuk gerezdekre (én 8 felé vágtam őket), és szórjuk meg a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Esetleg, ha a szilvánk nem elég édes, ilyenkor meg lehet szórni még 1-2 evőkanál cukorral. Vigyázzunk, mert ebben az esetben levet is fog engedni, amit szűrjünk, majd róla le. Hagyjuk kicsit állni.
  2. A tojásokat verjük habosra a cukorral. Amikor már kifehéredett, egy keverőlapát segítségével keverjük el benne, az olajat, tejfölt, a vanília aromát, a csipet sót és a sütőporos lisztet. Végül keverjük a tésztához a fahéjas, cukros szilvadarabok háromnegyed részét.
  3. Egy 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és terítsük el benne a masszát. A maradék szilvát pedig rakosgassuk a tetejére, és szórjuk meg a durvára vágott dióval.
  4. A sütőt melegítsük elő 180 C fokra, és süssük 35 perc alatt készre. Végezzünk tűpróbát, ha még kell, vegyük vissza a hőfokot 165-re, és még 5 percig hagyjuk bent a süteményt.
  5. Ha kihűlt a tészta, könnyű belőle kockákat, esetleg szeletet vágni, és ha igény van rá, enyhén porcukrozva tálalni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 44
össznézettség: 17 523
elküldve: 7
receptkönyvben: 71
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szilvás süti, diós-szilvás lepény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zelma3
zelma / zelma3 Sun, 2016-10-02 19:29

Ma készítettem el ,sajnos kudarc volt.Pontosan betartottam a receptet de két óra sütés után is totál nyers olyan "szalonnás "volt a tésztája.Igy kidobtam....

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Mon, 2016-10-03 08:45

Csodálkozom rajta, mert aki eddig az ismerőseim közül elkészítette ( én is rendszeresen készítem még más gyümölcsökkel is ) nem panaszkodott. Sajnálom. Kár, hogy nem vagy a közelben, mert szívesen megkínálnálak, ugyan is tegnap készítettem ringlósat és még maradt 3 kocka a dupla adagból.
Egy tejfölös, olajos kevert sütemény soha nem lesz olyan szellős, könnyű, mint egy piskóta. Az állaga mindig kötöttebb, de nem nyers.

529
tojás 4 db
cukor 15 dkg
tejföl 1.5 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
vaníliaaroma 1 teáskanál
finomliszt 35 dkg
1 csipet
sütőpor 0.5 csomag
szilva 60 dkg
fahéj 1 teáskanál
vaníliás cukor 2 csomag
dió 2 marék