Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű sajtos rudak

Egyszerű sajtos rudak
Egyszerű sajtos rudak
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (49)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom ropogtatni való.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sajtot és a tejben feloldott szódabikarbonátot, sima tésztává gyúrjuk.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  3. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Vékony rudakra vágjuk. Megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a sajttal és sóval.
  4. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk az előmelegített sütőbe, és 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 259
össznézettség: 737 160
elküldve: 206
receptkönyvben: 3 380
elkészítve: 365/365
Facebookon megjelent: 4

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1909 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd, sós rúd, sajtos sós rudacskák

Hozzászólások (49)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csatadi.nora
csatadi.nora Fri, 2019-02-15 16:35

Ma én is megcsináltam! Köszönöm ezt a szuper receptet! Dupla adag is kevés :)

Ancsyka85
Ancsyka85 Sat, 2018-02-17 20:51

Nagyon szuper recept! Már többször elkészítettem, isteni finom, és villamgyorsan kész van. köszönjük!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2017-09-14 16:14

2017. szeptember 14., csütörtök: Ez fantasztikus! Kár lett volna nem kiemelni ismét Glaser egyik receptjét a Facén! :))) Úgyis olyan "régen" volt már kiemelve.....ja, nem is :) ....csak sosem írja ide a Nosalty a kiemelés tényét! :)

Perle88
Perle88 Wed, 2015-12-30 17:36

Köszi Glaser a receptet, nagyon jól sikerült. Elöször csinàltam ilyet egyedül :)

Timijamaica
Timijamaica Mon, 2015-12-21 17:27

Isteni finom!!! Ha vendegek jonnek, szerintem tripla adaggal kell szamolni...

tasiv
tasiv Sat, 2015-08-29 11:20

Ma elkészítettem, dupla adaggal kezdtem, mert bíztam benne hogy finom lesz.
A család ebéd előtt majdnem az egészet megette, így a lecsó már nem fogyott, de nem bánom mert tényleg isteni jó, és gyorsan elkészíthető. Ja, és nem volt elegendő mennyiségű vajam, a dupla adaghoz csak 25 dkg-ot tettem, és így is nagyon jó lett. Köszönöm a receptet.

R.Szilvi
R.Szilvi / R.Szilvi Sat, 2015-07-25 14:05

Kisfiamnak készítettem táborozásra. Nagyon finom lett. Elrejtettem néhány darabot, még egy hét után is finom, ropogós!

Kiss Irma
Kiss Irma Sun, 2015-04-05 08:15

Nagyon fincsi lett! Korán reggel megsütöttem, és miután nem reggelizek csak gyümölcsöt, ezúttal kivételt tettem-persze csak kóstolni akartam- hát fullra ettem magam!!! Köszi a receptet!!

törpecsibe
törpecsibe Fri, 2015-03-06 15:45

Jövőhét végére vendégeket várunk, hát ma elősütést tartottam. A recept príma, még én sem tudtam elrontani!!! :) Egy a baj: nem tudom megnézni, hány napig áll el, mert, szerintem, még ma el fog fogyni az egész "tesztállomány", így nem tudom, mennyivel előre süthetem meg. :)

Elza
Elza Sun, 2015-01-11 20:50

Nagyon finom! Köszönöm a receptet! :-) Nagy sikere volt !

laura.labas
laura.labas Tue, 2015-01-06 15:19

Elnézést, ha vkit megbántok vele, de én még életemben nem ettem ilyen rosszat, sajnálom. :( Pedig nem ma kezdtem a sütés-főzést.

eraniko
eraniko Sun, 2015-01-18 13:52

Akkor valamit nagyon elrontottál,mert már 3x sütöttem és nem volt rá panasz,pillanatok alatt elfogyott :-)

KatalinM
KatalinM Fri, 2015-01-02 17:26

Ma elkészítettem. Nagyon finom, felére szórtam köménymagot én is és derelyeszaggatóval vágtam fel. Érdemes dupla adaggal startolni, mert nagyon fogy. :)

szutor.belane
szutor.belane Fri, 2015-01-02 12:19

Kedves Glaser ! Most készítem a receptet és meg szeretném kérdezni, hogy a begyúrt tésztát nem kell hideg helyen pihentetni ? Várom válaszod ! Köszi! :)

Ancsyka85
Ancsyka85 Sat, 2018-02-17 20:50

Nem kell, de azért jot tesz neki a pihentetés ;) ha van rá idő persze.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-01-01 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2014-12-31 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2014-12-30 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2014-12-23 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

hedi1
hedi1 Mon, 2014-12-22 19:35

Meddig marad friss? Vagy ez a rögtön megevös fajta? Fémdobozban?
Köszi, ha valaki tudja erre a választ!

nemoadri
nemoadri Sat, 2014-12-27 19:42

Elkészítettem! Nagy sikere volt, sokáig friss marad, én fémdobozba raktam. Gyors és finom!

mrsfejes
mrsfejes Sun, 2014-10-26 19:27

Elkészítettem! Hááát mit ne mondjak....osztatlan sikert aratott. :) Köszönöm a receptet. Tegnap este megláttam, ma délben már az asztalon volt elkészülve. Szóval, nem gondolkoztam rajta sokáig. :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2014-10-26 01:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

benari
benari Fri, 2014-10-24 08:48

Nagyon guszta,szeretném megkérdezni mennyi ideig áll el,előre elkészíthető-e?

Agsa89
Ágsa / Agsa89 Thu, 2014-10-23 08:42

Vendégeket vártunk egyik este, mielőtt keresgéltem valami sós finomság után, ekkor akadtam rá a receptedre, amit egyből dupla adagban készítettem, és jól is tettem, mert az összes elfogyott, nagyon fincsi volt!
Köszönjük a recepted!
Annyi, hogy a rudak egyik felére szórtam egy kis köménymagot!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2014-10-12 01:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2014-10-11 01:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Szikszainé
Szikszainé Wed, 2014-09-17 10:43

Kedves Glaser!

Csak érdekességként: Ma az egyik rádióban szóról szóra a Te receptedet olvasták fel a recept ajánlóban. Ráismertem, mert már többször is elkészítettem.

hj
hj Fri, 2014-09-12 16:15

Lehet, hogy buta kérdés...de, a 6 adag mit jelent. A főre lebontva?

ihaka
ihaka Thu, 2014-09-11 12:02

Csoda finom lett!
Csak a mennyiséget szúrtam el... ipari méretűre kellett volna terveznem, mert percek alatt elfogyott. ;-)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2014-09-11 01:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.09.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

540
finomliszt 250 g
vaj 200 g
sajt 200 g
1 kk
szódabikarbóna 0.5 kk
tej 50 ml
tojás 1 db
sajt 25 g
0 ízlés szerint