Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános fokhagymás stangli

Parmezános fokhagymás stangli
Parmezános fokhagymás stangli
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a sajtos stanglit kiskorom óta. Mindig is a mamaféle volt a befutó. Aztán később ettem ehhez hasonlót 12-13 éves koromban, amikor a házunk előtt lévő nagy tó újra be tudott fagyni, és még a környező településekről is oda jöttek korcsolyázni. A szüleim egyik barátja hozott ilyet, azonban annak annyira omlós volt a tésztája, és a fokhagymás kencével isteni volt. A mai napig nem tudtam hasonlót készíteni, de amikor ezt a változatot készítem, mindig eszembe jut a korcsolyázás, a forralt bor íze... remek :)

hozzávalók / 3 adag

tészta

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Jól gyúrjuk össze. Fél órát pihentessük hűtőben.
  2. Lisztezett felületen nyújtsuk kb fél centi vastagra.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

tetejére

  1. Tegyük egy kis tálkába a vizet, nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, és tegyük félre. Ezt jó még a tésztagyúrás előtt elkészíteni.
  2. A tésztát kenjük meg a felvert tojással, derelyevágóval vágjuk fel, szórjuk meg a reszelt parmezán sajttal.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, aranybarnára sütjük.
  4. Miután megsült még forrón megkenjük a fokhagymás vízzel.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 523
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ribizli

Mióta szakács: 2015.03.09.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd fokhagymás kencével, parmezános stangli, parmezános rúd

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

965
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 teáskanál
tejföl 10 dkg
margarin 12 dkg
parmezán sajt 10 dkg
1.5 kávéskanál
tojás 1 db
tojás 1 db
parmezán sajt 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
víz 3 ek