Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Extra sajtos roppancs

Extra sajtos roppancs
Extra sajtos roppancs
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki ne szeretné a sajtot, főleg, ha még ropog is, és jól is lakunk vele. Egyszer elkészítettem ezt a receptet fele ennyi hozzávalóból, de annyira finom, hogy kevésnek bizonyult, úgyhogy rögtön kétszeres adaggal készítem azóta.

hozzávalók / 6 adag

Roppancs hozzávalók

Lekenéshez

ajánlat

Ahhoz, hogy a képen látható módon a sajtos ropik kerítés szerűen egymásba kapaszkodjanak, minél több sajtot szórjunk a már levajazott, sütésre váró tészta szeletekre. Nagyjából 4 mm közönként helyezzünk őket egymás mellé, és a sajtot a lyukakból se sajnáljuk. Érdemes arra odafigyelni, hogy a tepsink ne legyen karcos, mivel az ép teflon rétegnek köszönhető, hogy a ropikat törésmentesen ki tudjuk pattintani. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Roppancs hozzávalók

  1. A 60 dkg lisztet elkeverjük 1 ek sóval, 1 tk cayenne borssal, majd hozzáadjuk a felkockázott 25 dkg vajat. Kezünkkel addig gyúrjuk, míg a vaj teljesen elmorzsálódik a lisztben.
  2. A morzsás lisztbe belekeverjük a 40 dkg reszelt sajtot, a 2 db tojást, 3 ek citromlevet és végül 5 ek tejfölt. Jól összedolgozzuk.
  3. A tésztát nem kell pihentetni, rögtön lehet nyújtani. Attól függően, ki hogyan szereti, ha igazán ropogósra szeretnénk, érdemes minél vékonyabbra nyújtani. Én kb. 3 mm vastagságúra szoktam, és úgy nagyon finom ropogós. Ezután a nyújtott tésztát ujjnyi vastagságúra vagdossuk.

Lekenéshez

  1. Kivajazunk egy tepsit. Minél nagyobb, annál jobb, de 3 körből tudjuk csak kisütni az összeset.
  2. Belehelyezzük szorosan egymás mellé a szeleteket, majd megkenjük őket vagy tojással vagy vajjal. A tojástól aranybarnább lesz, a vajtól pedig kicsit omlósabb.
  3. Rászórunk a sajtból a tetejére. Majd előmelegített sütőben 180 fokon, hőlégkeverésen 15 percet sütjük. Ezután kivesszük, és falapáttal kipattintjuk őket. Egy jó nagy tálba tesszük, hogy mind beleférjen.
  4. Jó étvágyat kívánok! (Melegen a legjobb, de garantáltan elfogy, mielőtt kihűlne.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 098
elküldve: 4
receptkönyvben: 114
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Reavy

Mióta szakács: 2015.06.05.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos ropi, sajtos rúd, sajtos stangli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2015-08-01 02:42

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.07.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2015-07-31 02:24

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.07.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

1083
finomliszt 60 dkg
1 ek
cayenne bors 1 teáskanál
vaj 25 dkg
sajt 40 dkg
tojás 2 db
citromlé 3 ek
tejföl 5 ek
tojás 1 db
sajt 20 dkg