r
Nosalty Logó

Extra sajtos roppancs

NS
Extra sajtos roppancs
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Roppancs hozzávalók

Lekenéshez

1084
Kalória
37.9g
Fehérje
78.1g
Szénhidrát
68.5g
Zsír
98.4g
Víz
312.4g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
1.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Roppancs hozzávalók

Lekenéshez

Összesen 1084 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Roppancs hozzávalók

Lekenéshez

Összesen 6499 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Roppancs hozzávalók

Lekenéshez

Összesen 370 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2650.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    1291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    98.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1084 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    227.5 g

Zsír

  • Összesen
    411.1 g
  • Telített zsírsav
    242 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15905.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    4236 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    3233 mg
  • Nátrium
    7744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    468.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    590.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3956 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3909 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 6499 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 370 kcal

Elkészítés

Roppancs hozzávalók

  1. A 60 dkg lisztet elkeverjük 1 ek sóval, 1 tk cayenne borssal, majd hozzáadjuk a felkockázott 25 dkg vajat. Kezünkkel addig gyúrjuk, míg a vaj teljesen elmorzsálódik a lisztben.
  2. A morzsás lisztbe belekeverjük a 40 dkg reszelt sajtot, a 2 db tojást, 3 ek citromlevet és végül 5 ek tejfölt. Jól összedolgozzuk.
  3. A tésztát nem kell pihentetni, rögtön lehet nyújtani. Attól függően, ki hogyan szereti, ha igazán ropogósra szeretnénk, érdemes minél vékonyabbra nyújtani. Én kb. 3 mm vastagságúra szoktam, és úgy nagyon finom ropogós. Ezután a nyújtott tésztát ujjnyi vastagságúra vagdossuk.

Lekenéshez

  1. Kivajazunk egy tepsit. Minél nagyobb, annál jobb, de 3 körből tudjuk csak kisütni az összeset.
  2. Belehelyezzük szorosan egymás mellé a szeleteket, majd megkenjük őket vagy tojással vagy vajjal. A tojástól aranybarnább lesz, a vajtól pedig kicsit omlósabb.
  3. Rászórunk a sajtból a tetejére. Majd előmelegített sütőben 180 fokon, hőlégkeverésen 15 percet sütjük. Ezután kivesszük, és falapáttal kipattintjuk őket. Egy jó nagy tálba tesszük, hogy mind beleférjen.
  4. Jó étvágyat kívánok! (Melegen a legjobb, de garantáltan elfogy, mielőtt kihűlne.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ki ne szeretné a sajtot, főleg, ha még ropog is, és jól is lakunk vele. Egyszer elkészítettem ezt a receptet fele ennyi hozzávalóból, de annyira finom, hogy kevésnek bizonyult, úgyhogy rögtön kétszeres adaggal készítem azóta.

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...