r
Nosalty Logó

Gesztenyés croissant

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés croissant
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 827 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 4955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 827 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    185.7 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5068.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1551 mg
  • Nátrium
    2283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    705.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1523 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 4955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat 10 dkg liszttel összedolgozzuk, tömböt formálunk belőle és hűtőbe tesszük.
  2. Az 50 dkg lisztet tálba szitáljuk, hozzá adjuk a sót, egytojást és a sütőport.
  3. A vizet és a tejet összekeverjük, kicsit meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzá adjuk a cukrot a citromlét és a liszthez öntjük. Könnyű tésztává gyúrjuk.
  4. Lóhere alakúra nyújtjuk és a közepére helyezzük a vajas tömböt, a tészta széleit ráhajtjuk, letakarva fél órára hűtőbe tesszük.
  5. Ezt követően hajtogatjuk úgy, hogy a tésztát nagy téglalappá nyújtjuk, a széleit középre hajtjuk, majd félbe. Az így kapott hosszúkás tésztatömböt ismét hűtőbe tesszük és egy órát pihentetjük.
  6. Majd újabb hajtogatás és ismét egy órás hűtős pihenés következik. (Nálam egy éjszakát pihent.)
  7. Ezt követően lisztezett felületen nagy téglalappá nyújtjuk (kb. 20 cm X 60 cm), és éles késsel egyenlő szárú háromszögekre vágjuk, kb. 12 db-ra.
  8. A gesztenyemasszát 12 db rudacskává formázzuk. A háromszögek csúccsal szembeni oldalára helyezzük a gesztenyerudakat és feltekerjük a tésztát.
  9. Két sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy hogy ne érjenek egymáshoz. Újabb 30-40 percig kelesztjük langyos helyen.
  10. Ezt követően megkenjük a másik felvert tojással és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13805
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A croissant tésztája vajas, többször hajtogatott kelt tészta. Egész jól viselkedett, mert még egy éjszakát is pihent a hűtőben, két hajtogatást követően. Egy újabb hajtogatásra, formázásra és sütésre másnap délelőtt került sor. Töltelékként sima gesztenyemasszát használtam.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta megkenéséhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...