Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű barbecue-s csirkemell

Egyszerű barbecue-s csirkemell
Egyszerű barbecue-s csirkemell
54 perc / előkészület: 16 perc sütés: 38 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, és rendkívül ízletes.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hétvégén sörrel, családi baráti körben:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét feldaraboljuk 6-7 cm hosszú, 3-4 cm szélesre.
  2. Tekerjünk egy kevés bacont a csirkére, vágjuk kb 8 cm hosszúra, éppen csak körbe érje. Rögzítsük a bacont a csirkéhez egy fogpiszkálóval.
  3. Pucoljuk meg a fokhagymát és vágjuk apróra.
  4. A csirke, sör és a bacon kivételével a többi hozzávalót összekeverjük. Ez lesz a szósz, amivel jól meglocsoljuk a csirkét.
  5. Fólián közepes/magas hőmérsékleten elkezdjük sütni, jól locsoljuk meg a szósszal. Kb 20-30 percig sütjük.
  6. Közben a sörrel is locsoljuk meg, keveset többször akkor lesz ízletes.
  7. A sütés vége felé vegyük magasabbra a lángot, hogy a bacon ropogósra süljön.
  8. Krumpilval, salátával, grillezett zöldségekkel tálaljuk.
  • elkészítettem: 89 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 34
össznézettség: 72 421
elküldve: 7
receptkönyvben: 326
elkészítve: 13/17
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirke grillen baconbe tekerve, grillezett csirkemell, csirkemell grillen, sörös csirke baconbe

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mileypop
mileypop Sat, 2014-05-24 06:49

Megcsináltuk és csodásan finom és ízletes volt (: nyamiiii (:

nyali-fali
nyali-fali Mon, 2012-09-24 22:39

És még egy fontos kérdés? Hogy értendő, hogy fólián? faszén fölött vagy elektromos grillen vagy télen esetleg sütőben is elkészíthető?

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2012-09-24 23:42

Kedves Nyali-Fali!

Én fóliát szoktam a hús alá tenni így a sörben és a folyékony fűszeres lében sütöm a húst.
Természtesen lehet faszén fölött és elektromos grillen is elkészíteni. Igen nagyon finoman ellehet készíteni a sütőben is. Általában magas hőfokon kezdem így a hús nem ázik a fűszeres lében, a sör hamar elpárolog ekkora már a hús puha és átveszi a fűszerek ízét. Nagyon finom krémes szósz marad hátra a sütés végén.

Üdv:Kristina

nyali-fali
nyali-fali Mon, 2012-09-24 22:36

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy olasz salátaöntetet hol lehet kapni? Üveges vagy flakonos? Eddig még nem találkoztam vele.

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2012-09-24 23:29

Kedves Nyali-Fali!
Ez a receptje az Olasz Salátaöntetnek:
Hozzávalók:
Kb. 560 ml.
375 ml oliva olaj
1 zúzott fokhagymagerezd
45 ml apróra vágott hagyma
30 ml törött piros szegfűbors
30 ml kristálycukor
10 ml Worcester szósz
5 ml (mindből) só,száraz mustár,paprika
3 ml (mindből) kakukkfű,bazsalikom,szurokfű, majoranna,turbolya
60 ml citromlé
60 ml ételecet

Elkészítés:
Az összes hozzávalókat összekeverjük. Hűtőszekrénybe tesszük. Szükségnek megfelelően használjuk.

http://receptkereso.com/olasz-salata-ontet/

Természetesen hasonló alapanyagokól elkészített öntetet is lehet használni, de ki is lehet hagyni a receptből.

Üdv:Kristina

manócska2010
manócska2010 Sat, 2012-07-07 09:09

Szia! Szeretném hétvégén elkészíteni, de nem találtam a boltokban steak szószt. Kérnék hozzá egy kis segítséget. :) Köszönöm és Üdv Manó

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2012-07-07 13:25

Kedves Manó!
Ha gondolod ki lehet hagyni a steak szószt, de ha van időd házilag is lehet egy üveggel csinálni:)
http://www.hajokonyha.hu/steak_martas
Vagy:

295 ml kecsöp
30 ml mustár (sima sárga)
30 ml Worcestershire szósz
20 ml Alma ecet
4 csepp csípős paprika szósz(elhagyható)
3 g só
1 g bors
Főzd össze a hozzávalókat.

Vagy:
40 g málna lekvár
25 g barna cukor
30 ml Worcestershire szósz
30 ml paradicsom szósz vagy pűré
30 ml ecet
5 csepp csípős paprika szósz(elhagyható)
só és bors ízlés szerint
A hozzávalókat jól össze főzöd.
Szerintem a legjobb barna cukorral, feltétlenűl kell a bors, Worcestershire szósz és a paradicsom. Ecet saját ízlésed szerint (egyszerű házi ecet) lehet kevesebb cukrot is rakni bele.

További szép hétvégét:)
Üdv,
Kristina/RAW

hajnalke85
hajnalke85 Mon, 2012-05-14 13:30

Szia
Az olasz salátaöntet az hová lesz? a szósz többi hozzávalóval keverjük azt is?

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2012-05-14 14:58

Szervusz Hajnalke85!

Igen keverjük bele de ha úgy gondolod ráöntheted a csirkére még a legelején. Egyébként a salátaöntetnek nagy szerepe van a finom hús elkészítésében ebben a receptben. Az ecetes salátaöntet fellazítja a szöveteket, így a fűszerek és a többi hozzávalók jól átjárják a hús ízét belül is:)
Üdv,
RAW

563
csirkemell filé 100 dkg
bacon 9 szelet
fokhagyma 6 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
barbecue szósz 3 ek
barna cukor 1 ek
ételízesítő 1 ek
ketchup 1 ek
vaj 1 ek
sör 5 dl