r
Nosalty Logó

Egyszerű barbecue-s csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
RAW
Egyszerű barbecue-s csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 568 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2270 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1370 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    964 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 568 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    861 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5480 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2495 mg
  • Nátrium
    2224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1317.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3857 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 2270 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    220 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét feldaraboljuk 6-7 cm hosszú, 3-4 cm szélesre.
  2. Tekerjünk egy kevés bacont a csirkére, vágjuk kb 8 cm hosszúra, éppen csak körbe érje. Rögzítsük a bacont a csirkéhez egy fogpiszkálóval.
  3. Pucoljuk meg a fokhagymát és vágjuk apróra.
  4. A csirke, sörés a bacon kivételével a többi hozzávalót összekeverjük. Ez lesz a szósz, amivel jól meglocsoljuk a csirkét.
  5. Fólián közepes/magas hőmérsékleten elkezdjük sütni, jól locsoljuk meg a szósszal. Kb20-30 percig sütjük.
  6. Közben a sörrel is locsoljuk meg, kevesettöbbször akkor lesz ízletes.
  7. A sütés vége felé vegyük magasabbra a lángot, hogy a bacon ropogósra süljön.
  8. Krumpilval, salátával, grillezett zöldségekkel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 38 perc
  • Elkészítettem: 89 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 223
  • Össznézettség: 104277
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 14.

Ajánló

Hétvégén sörrel, családi baráti körben:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon egyszerű, és rendkívül ízletes.

Hozzászólások (5)

Törölt felhasználó

Szia Az olasz salátaöntet az hová lesz? a szósz többi hozzávalóval keverjük azt is?

RAW

Szervusz Hajnalke85! Igen keverjük bele de ha úgy gondolod ráöntheted a csirkére még a legelején. Egyébként a salátaöntetnek nagy szerepe van a finom hús elkészítésében ebben a receptben. Az ecetes salátaöntet fellazítja a szöveteket, így a f?szerek és a többi hozzávalók jól átjárják a hús ízét belül is:) Üdv, RAW

Törölt felhasználó

Köszönöm a válaszod!

manócska2010

Szia! Szeretném hétvégén elkészíteni, de nem találtam a boltokban steak szószt. Kérnék hozzá egy kis segítséget. :) Köszönöm és Üdv Manó

RAW

Kedves Manó! Ha gondolod ki lehet hagyni a steak szószt, de ha van id?d házilag is lehet egy üveggel csinálni:) http://www.hajokonyha.hu/steak_martas Vagy: 295 ml kecsöp 30 ml mustár (sima sárga) 30 ml Worcestershire szósz 20 ml Alma ecet 4 csepp csíp?s paprika szósz(elhagyható) 3 g só 1 g bors F?zd össze a hozzávalókat. Vagy: 40 g málna lekvár 25 g barna cukor 30 ml Worcestershire szósz 30 ml paradicsom szósz vagy p?ré 30 ml ecet 5 csepp csíp?s paprika szósz(elhagyható) só és bors ízlés szerint A hozzávalókat jól össze f?zöd. Szerintem a legjobb barna cukorral, feltétlen?l kell a bors, Worcestershire szósz és a paradicsom. Ecet saját ízlésed szerint (egyszer? házi ecet) lehet kevesebb cukrot is rakni bele. További szép hétvégét:) Üdv, Kristina/RAW

nyali-fali

Sziasztok! Érdekl?dnék, hogy olasz salátaöntetet hol lehet kapni? Üveges vagy flakonos? Eddig még nem találkoztam vele.

RAW

Kedves Nyali-Fali! Ez a receptje az Olasz Salátaöntetnek: Hozzávalók: Kb. 560 ml. 375 ml oliva olaj 1 zúzott fokhagymagerezd 45 ml apróra vágott hagyma 30 ml törött piros szegf?bors 30 ml kristálycukor 10 ml Worcester szósz 5 ml (mindb?l) só,száraz mustár,paprika 3 ml (mindb?l) kakukkf?,bazsalikom,szurokf?, majoranna,turbolya 60 ml citromlé 60 ml ételecet Elkészítés: Az összes hozzávalókat összekeverjük. H?t?szekrénybe tesszük. Szükségnek megfelel?en használjuk. http://receptkereso.com/olasz-salata-ontet/ Természetesen hasonló alapanyagokól elkészített öntetet is lehet használni, de ki is lehet hagyni a receptb?l. Üdv:Kristina

nyali-fali

És még egy fontos kérdés? Hogy értend?, hogy fólián? faszén fölött vagy elektromos grillen vagy télen esetleg süt?ben is elkészíthet??

RAW

Kedves Nyali-Fali! Én fóliát szoktam a hús alá tenni így a sörben és a folyékony f?szeres lében sütöm a húst. Természtesen lehet faszén fölött és elektromos grillen is elkészíteni. Igen nagyon finoman ellehet készíteni a süt?ben is. Általában magas h?fokon kezdem így a hús nem ázik a f?szeres lében, a sör hamar elpárolog ekkora már a hús puha és átveszi a f?szerek ízét. Nagyon finom krémes szósz marad hátra a sütés végén. Üdv:Kristina

Törölt felhasználó

Megcsináltuk és csodásan finom és ízletes volt (: nyamiiii (:

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek