Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás babpörkölt

Hagymás babpörkölt
Hagymás babpörkölt
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Piedone hagymás bab változata magyarosan! :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fehérkenyér és sima víz illik hozzá!
A végén pedig fel lehet hajtani egy kupica digestiv-et, azaz emésztéskönnyítőt pl. gyomorkeserű (unicum, hubertusz) vagy pálinka.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát hosszában kettébe vágjuk, lapos oldalára fektetjük, és vékony szeletekre vágjuk. Félkör alakú csíkokat kapunk. Ezt olajon megfonnyasztjuk.
  2. Lehúzzuk a tűzről, és összekeverjük a pirospaprikával. Ezután visszatesszük a tűzre, és rögtön ráöntjük a babkonzerv teljes tartalmát (a levét is) és a 2 dl vizet.
  3. Beleteszük a leveskockát, borsot, babérlevelet, erőspistát, szalonnabőrt (ha van). Fedő alatt felforraljuk, majd kicsire vesszük a tűzet, és 10 percig fedő alatt rotyogtatjuk.
  4. Levesszük a fedőt, és még 10 percig fedő nélkül elfőzzük a felesleges vizet.
  5. Elzárjuk a tüzet, és beletesszük a ketchup-ot. Megkóstoljuk, és sózzuk, ha kell.
  6. Kenyérrel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 25 973
elküldve: 2
receptkönyvben: 138
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

lolo

Mióta szakács: 2009.09.27.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás babfőzelék paradicsomosan, hagymás bab, gyors babos egytál konzerv babból

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

angelmouse
angelmouse Tue, 2012-03-27 15:33

Isteni jó kaja, egyszerűségében nagyszerű! Biztos sokszor megcsinálom még. : )

789
vörösbab 80 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
napraforgó olaj 4 ek
leveskocka 0.5 db
fűszerpaprika 2 kk
bors 1 csipet
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
babérlevél 1 db
ketchup 2 ek
víz 2 dl
1 csipet