r
Nosalty Logó

Vajbabfőzelék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vajbabfőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 156 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2450 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    1611 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1711 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2828 micro
Összesen 625 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot felrakjuk kevés vízben főni kis lángon. (Én úgy szoktam, hogy éppen ellepje, mert sűrűn szeretjük a főzeléket.)
  2. Amikor már forr, belerakjuk a leveskockát (lehet csak sót is használni, de én így szoktam meg), addig főzzük, míg puha nem lesz a bab. Az elforrt vizet pótoljuk.
  3. Amikor már megpuhult a bab, kikeverjük a tejfölt a liszttel, merünk a levesből hozzá pár kanállal a hőkiegyenlítés miatt. Elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a főzelékbe. Hozzáadjuk az ecetet.
  4. Megvárjuk, hogy újra "felrottyanjon", és levesszük a tűzről.
  5. Tálalható házi fasírttal, előre fagyasztott húsokkal, bundás kenyérrel, pörkölttel, bármivel, amit szeretünk.
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 30020
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem 1 éves külföldi út után, ahol nem igazán volt módja és lehetősége magyar ételeket enni, azt gondoltam, hogyha hazajön, mint a többiek, akkor a nagy magyar ételeket fogja kérni, mint pl. pörkölt, töltött káposzta stb. Ehhez képest vajbab főzelék volt az első kívánsága! :) A képen láthatót most csináltam, barátnőmtől kaptam 1 csomag friss vajbabot :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...