r
Nosalty Logó

Egybesült bélszín

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Egybesült bélszín
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 595 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2374 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 595 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.3 g

Zsír

  • Összesen
    151.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3782.2 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    2149 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    806.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    803 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2447 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2508 micro
Összesen 2374 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bélszínt mossuk, hártyázzuk le, tisztítsuk meg az esetleges zsíros részektől.Meghagyva átmérőjét vágjuk egyenesre végeit és helyezzük egy jénai edénybe.
  2. Egy kisebb edénybe keverjük össze a hagymákat, a vágott petrezselymet, a babérlevelet, kedvenc steak szószunkkal,frissen őrölt borssal és olívaolajjal.
  3. Az így elkészült pácot öntsük a húsra, kissé masszírozzuk bele és letakarva helyezzük hűtőbe minimum 8 órára, maximum 2 napra.
  4. Ha a hús készen áll a sütésre, a tálból kivéve szárítsuk le a felületét, sózzuk, borsozzuk és kis olívaolajon, forró serpenyőben pirítsuk minden oldalát 2-3 percig.
  5. Mikor karamellizálódott a külseje, helyezzük át egy kissé kiolajozott tepsibe és körülbelül 15-20 percre, letakarva mehet az 220 fokos előmelegített sütőbe, míg belseje rózsaszínű nem lesz, tehát közepesen átsül.
  6. Ha kész, hagyjuk pihenni kicsit, majd vágjunk másfél centis szeleteket belőle.
  7. Tálaljuk a husit az összeforralt, besűrített és újrafűszerezett páclével megkenve.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 52904
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Ajánló

A gyönyörű rózsaszínű szeleteket díszítsük friss fűszernövényekkel, szőlővel, fügével és tálaljuk a kedvenc idényzöldségeinkkel, salátánkkal.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amerika egyik legrégebbi steak éttermének főszakácsától olvastam ezt a receptet. A bélszín kitűnő választás, ha elegáns vacsorát szeretnénk adni. Nem gyakori az ilyen alkalom, de akkor érdemes megadni a módját.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Tökéletesen szaftos steaket lehet ezzel a receptek készíteni. Egyáltalán nem nehéz és a sikert garantált! Imádja az egész család!

Gréti

Örülök, hogy ízlett. Valóban szuper szaftos lesz. Üdv, Gréti

Törölt felhasználó

Gréti, milyen köretet ajánlasz ehhez? Már tegnap bepácoltam a husit, de csak holnap sütöm ki, biztos nagyon finom lesz :)

Gréti

Szia, én biztosan valamilyen 1) zöldségpürét (pl. csicsóka+burgonya, édesburgonya+burgonya, vagy süt?tök+burgonya) készítenék, ezek isteniek egy kis husi szafttal 2) vagy tepsiben, süt?ben sült zöldköretet adnék mellé (sárgarépa, paszternák, fokhagyma, hagyma). Üdv, Gréti

Törölt felhasználó

Koszonom szepen, elkeszitettem, nagyon finom lett, tenyleg ouha es izketes. Zoldborsopuret adtam hozza, mert az volt nekem.

Gréti

Szuper, örülök, hogy ízlett. Egészségetekre! Üdv, Gréti

napoleon58

Szia Gréti. Néhány kérdés a recepthez. A salotta hagymát is össze kell vágni ? Ha igen milyenre ? A rozmaringot és a kakukfüvet a szószba vagy a húsra kell tenni sütés el?tt? A steak szósz mib?l áll nincs kedvenem mert nem csináltam még ilyet. Köszi Tibi.

Gréti

szia Tibi! A salottát is nagyon apróra össze kell vágni, ez megy a páclébe. A friss zöldf?szerek menjenek a zsiradékba (én olívaolaj és vaj keverékét ajánlom), ha már illatoznak, akkor mehet melléjük a hús a körbepirításra, és az ágak segítségével a zsiradékkal folyamatosan locsold a pirításnál a húst, majd mehet egy rövid sütésre (ugyancsak az ágakkal) a süt?be. Ha kész, akkor vedd ki a serpeny?b?l egy tálra a húst pihenni, e közben a páclevet be lehet forralni a serpeny?ben maradt zsiradékkal, újra f?szerezni, ha kell, és mehet a húsra szósznak, jó étvágyat! üdv, G

napoleon58

Köszi a válaszod ki fogom próbálni. Tibi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egészséges ételek, amelyek nagy mennyiségben ártalmasak lehetnek

Attól, hogy valami egészséges, még nem biztos, hogy nagy mennyiségben is az – ez nagy igazság, és érdemes rá figyelni, ha nem szeretnénk hízni, vagy emésztési problémákkal küzdeni. Az alábbi ételek például, annak ellenére, hogy nagyon jót tesznek a szervezetnek, az ellenkező hatást váltják ki nagyobb mennyiségben.