Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyben sült karfiol

Egyben sült karfiol
Egyben sült karfiol
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a karfiolt, nem csak az íze miatt, de a sok jótékony hatása miatt is. Ezt a receptet a Street Kitchen oldalán találtam, melyet el is készítettem, és isteni finom lett :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábosba tegyük bele a száraz fehérbort, 2 liter vizet, chilit, babérlevelet, vajat, sót, szemes borsot és a babérlevelet. Ha felforrt, tegyük bele egészben a karfiolt, és körülbelül 15-20 perc alatt főzzük félpuhára. Ha nem fedi el a főzővíz, érdemes néha fordítani a karfiolon egyet.
  2. Ha kész, vegyük ki a főzővízből, csepegtessük le, és előmelegített sütőben süssük a legnagyobb hőfokon, amíg meg nem pirul a karfiol. (Körülbelül 20-25 perc.)
  3. Miután kivettük, locsoljuk meg 1 evőkanál olívaolajjal.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 847
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SzHenriett

Mióta szakács: 2017.04.12.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

egészben főtt fűszeres karfiol

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

102
karfiol 1 közepes db
chilipehely 0.5 teáskanál
négyszínű bors 0.5 teáskanál
babérlevél 1 db
olívaolaj 1 ek
2 ek
vaj 3 ek
félszáraz fehérbor 2 dl