r
Nosalty Logó

Édesköményes és cukkinis tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Édesköményes és cukkinis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 583 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 2332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1565.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    223 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    893 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7684 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 583 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    128 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6260.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1129 mg
  • Nátrium
    3866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    892.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    642 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    510 micro
  • β-karotin
    3572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    30735 micro
  • Lut-zea
    3445 micro
Összesen 2332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2155 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. Egy serpenyőben kisütjük a bacont.
  2. Hozzáöntjük az olívaolajat, és a szalámit is beletesszük, majd kisütjük belőle a zsiradékot.
  3. Hozzáadjuk a fokhagymát (amit késsel szétlapítunk, és durvára vágjuk előzőleg), kicsit sütjük 1-2 percig.
  4. Beletesszük az édesköményt, lefedjük és 5 percig pároljuk.
  5. Beledobjuk a cukkinit, amit fedő nélkül sütünk 4-5 percig, közben kavargatjuk.
  6. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a sűrítményt, és a levet is, a fűszerekkel együtt, kivéve a bazsalikomot, s főzzük lassú tűzön, amíg a szósz besűrűsödik, kb.21-25 perc.
  7. Amikor kész, elzárjuk a tüzet, és beleszórjuk a bazsalikomot.
  8. Kifőzzük sós vízben a tésztát,ha megfőtt,leszűrjük.
  9. A leszűrt tésztát hozzákeverkük a szószhoz, de összesüthetjük adagonként is. Parmezán forgácsokkal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 33708
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 08.

Ajánló

pH besorolás: közepesen lúgosít, ha tönkölytésztával készül

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt Jamie Oliver receptjéből kiindulva készítettük, kicsit egyéni ízlésünkre, és főleg a gyerkőc ízlésére :) formáltuk. Neki természetesen ketchupot is raktunk rá, amitől az olaszok biztosan a falnak mennének... :) Nagyon megszerettük ezen recept által az édeskömény üde tavaszias-nyárias ízét, s nem utolsó sorban jót tesz az emésztésnek is.

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?