Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édeskömény-saláta fokhagymás joghurtdresszinggel

Édeskömény-saláta fokhagymás joghurtdresszinggel
Édeskömény-saláta fokhagymás joghurtdresszinggel
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom édeskömény-saláta fűszeres joghurtöntettel.  Salátaként, köretként, vagy vajban pirított kenyérkockákkal megszórva önálló ételként is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gumók kaporhoz hasonló leveleit lecsipkedjük, és félretesszük. Külső burkolóleveleit leszedjük, a levélnyeleket rövidre vágjuk. Ezután megmossuk, elfelezzük, majd vékonyan felszeleteljük.
  2. A dresszinghez a durvára vágott petrezselymet, fokhagymát, joghurtot, az olajat, a durvára vágott parmezánt, tejfölt botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal és a citromlével ízesítjük.
  3. A dresszinget az édesköményre öntjük, jól összekavarjuk, és az édeskömény zöldjével megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 466
elküldve: 2
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

joghurtos édeskömény-saláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

207
édeskömény 500 g
petrezselyem 0.5 csokor
fokhagyma 2 gerezd
joghurt 150 g
parmezán sajt 70 g
tejföl 100 g
olívaolaj 2 ek
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint