Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos rakott krumpli

Olaszos rakott krumpli
Olaszos rakott krumpli
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha már unod a hagyományos változatot!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, és karikára vágjuk. Pár kanál olajat melegítünk egy serpenyőben, és átpirítjuk egy kicsit a krumplit, picit megsózzuk, és fedő alatt sütjük 10 percig. 
  2. A tojásokat megfőzzük, és karikára vágjuk. 
  3. A vöröshagymát kockára vágjuk, és pici olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy-két babérlevelet, és így megpirítjuk a húst. Majd hozzáadjuk a paradicsompürét és kb. 1 dl vizet, és 10 percig hagyjuk főni. 
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és a krumpli felét eloszlatjuk az alján, rákanalazzuk a paradicsomos húst, erre halmozzuk a tojáskarikákat, és végül befedjük a a krumpli másik felével. 2 dl forró vízben feloldunk 1 tk ételízesítőt, és ráöntjük a rakott krumplira.
  5. Sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 23 528
elküldve: 5
receptkönyvben: 279
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Timike85

Mióta szakács: 2012.06.04.
22 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos-darált húsos rakott krumpli, rakott krumpli paradicsomosan, paradicsomos rakott krumpli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

435
burgonya 1 kg
darált sertéshús 30 dkg
tojás 3 db
sűrített paradicsom 100 g
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
babérlevél 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek