Balaton szelet Sally konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
13g cukor48 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
6g méz19 kcal
-
0 kcal
-
4g sertészsír38 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
A krémhez
-
33g tej19 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
4g búzadara14 kcal
-
4 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
23 kcal
A mázhoz
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
4 kcal
Összesen
608
Kcal
- 5% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
150g cukor581 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
75g méz228 kcal
-
0 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
A krémhez
-
400g tej224 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
48g búzadara173 kcal
-
46 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A mázhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
46 kcal
Összesen
7290
Kcal
- 5% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
7.1g cukor28 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
3.6g méz11 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
2.4g sertészsír21 kcal
-
21.3g finomliszt78 kcal
A krémhez
-
19g tej11 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
2.3g búzadara8 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
11.8g vaj85 kcal
-
11.8g porcukor46 kcal
-
4.7g sárgabaracklekvár13 kcal
A mázhoz
-
1.9g tojásfehérje1 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Összesen
345
Kcal
- 5% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.7 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
608
Kcal
- 5% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.6 g
Zsír
-
Összesen 275.9 g
-
Telített zsírsav 155 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 765 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3261.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 703 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 342 mg
-
Foszfor 1029 mg
-
Nátrium 969 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1148.8 g
-
Cukor 727 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 216.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1787 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 91 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 278 mg
-
Retinol - A vitamin: 1755 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
7290
Kcal
- 5% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.4 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
345
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 db tojás
-
3 ek méz
-
1 kk szódabikarbóna
-
5 dkg sertészsír
-
45 dkg finomliszt
A krémhez
-
4 dl tej
-
4 evőkanál búzadara
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
25 dkg vaj
-
25 dkg porcukor
-
10 dkg sárgabaracklekvár
A mázhoz
-
1 db tojásfehérje
-
10 dkg porcukor
-
4 csepp citromlé
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit a liszt kivételével megfőzzük.
- Ha kihűlt, akkor keverjük bele a 45 dkg lisztet, összedolgozzuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk, és 4 lapot sütünk belőle. Ez a tésztamennyiség a magas peremű inox tepsire elegendő. Ne szárítsuk ki a tésztát, ne várjuk meg, míg barnul! Sütőtől függően 8-10 perc/lap alattmegsül!
- A krémhez a tejben keményre főzzük a grízt, majd belerakjuk a cukrot és a kakaóport. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, és összekeverjük a kihűlt grízzel.
- Magas peremű tepsiben kezdjük az alsó lappal, amit a krémmel megkenünk. Jöhet a következő lap, amit lekvárral kenünk meg. Újra lap és a maradék krém.
- A tetejére a mázhoz a tojásfehérjét 10 dkg porcukorral és pár csepp citromlével gőz fölött sűrűre felverjük, és rákenjük a süti tetejére. A kakaóport kevés vízzel felforraljuk, és rácsepegtetjük a tetejére, majd vékony késsel meghuzgáljuk átlósan és ellenkezőleg is, ettől lesz márványos a süti.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24x34
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 13 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 72354
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17525 recept
Felénk ezt a sütit lagzikra, búcsúkra vagy ünnepekre szokták sütni. Nem könnyű az elkészítése, de nagyon-nagyon finom! Én duplázom a mennyiséget, és akkor egy gáztepsire (nagy) való lesz!
Hozzászólások
Finom
A tojást is bele kell f?zni a cukros-zsíros szirupba? Nem csapódik ki?
Bocsi, de igazad van. A tojast is a liszttel egyutt a kihult sziruphoz adjuk! Megprobalom javitani!
Szia! Szeretném megkérdezni, hogy a tetején a fehérjehabbal már nem kell sütni?
Szia! Nem nem! Csak a tesztakat kell laponkent sutni, utanna mar csak ossze kell allitani a sutit a tepsiben! Az 1 ejszakas pihentetes jot tesz a tesztanak mert a krem megpuhitja a mezes lapokat!
Kedves Sally! Én pénteken megpróbálkoztam a sütiddel, de már a tésztánál bebuktam. Egyszer?en nem akart össze állni, darabokra hullott. Próbálkoztam, legalább negyed órán át gyúrtam, de nem lett siker... Hol rontottam el? Totál a recept szerint jártam el. Amit kellett felf?ztem, kih?töttem majd kevertem a lisztet...a többit pedig már leírtam :(
Nagymamámnak van hasonló receptje de abban zsír helyett margarint használunk.A cukrot, a margarint, a mézet és a tojást g?z fölött folytonos kevergetés közben összeolvasszuk míg a cukor és a margarin el nem olvad.Ha elolvadt levesszük, langyosra h?tjük belekeverjük a szalicillal elkevert lisztet és összegyúrjuk.
szalicillal??????????????szódabikarbónával!!!!!!!!!!!!!
Kedves Dombi0305@freemail.hu nem értem az ilyen fokú kiakadásodat ( a sok kérd?jelre meg a felkiáltójelre gondolok), én is emberb?l vagyok tehát hibázok!Természetesen szódabikarbónára gondoltam csak elírtam.Ez mással is megesik de elnézést kérek miatta.
Ugye szalakálira gondoltál!?
Szia, a krém hozzávalóit és azok mennyiségeit légy szíves megadni mert nagyon hiányosnak t?nik. Köszi
Szia! Nem tudom mire gondolsz! A kremet igy kell csinalni termeszetesen a cukrot lehet valtoztatni ki mennyire szereti edesen, de a krem alapja az amit leirtam. A porcukros vajas kevereket mas pudingos kremhez is szoktam hasznalni az is bevalt recept!
Sziasztok! Mindenkinek irom, hogy ez nem egy konnyu suti, marmint az elkeszitese Ha van eliras az abbol adodik, hogy en eleven tobb mennyisegben keszitem! Bocsanat mindenkitol akinek nem sikerul,mert a recept leirasban nem vagyok tul jo. DE A SUTI ISTENI! Es ahogy a kepen latszik olyannak is kell lennie!:)
Én sem tudtam összagyúrni a masszát a lisztel. Ezért tettem hozzá egy kis tejet.