Nosalty Logó

Balaton szelet Sally konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Balaton szelet Sally konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 608 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 7290 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 345 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 608 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    275.9 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3261.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1029 mg
  • Nátrium
    969 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1148.8 g
  • Cukor
    727 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1787 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 7290 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 345 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit a liszt kivételével megfőzzük.
  2. Ha kihűlt, akkor keverjük bele a 45 dkg lisztet, összedolgozzuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk, és 4 lapot sütünk belőle. Ez a tésztamennyiség a magas peremű inox tepsire elegendő. Ne szárítsuk ki a tésztát, ne várjuk meg, míg barnul! Sütőtől függően 8-10 perc/lap alattmegsül!
  3. A krémhez a tejben keményre főzzük a grízt, majd belerakjuk a cukrot és a kakaóport. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, és összekeverjük a kihűlt grízzel.
  4. Magas peremű tepsiben kezdjük az alsó lappal, amit a krémmel megkenünk. Jöhet a következő lap, amit lekvárral kenünk meg. Újra lap és a maradék krém.
  5. A tetejére a mázhoz a tojásfehérjét 10 dkg porcukorral és pár csepp citromlével gőz fölött sűrűre felverjük, és rákenjük a süti tetejére. A kakaóport kevés vízzel felforraljuk, és rácsepegtetjük a tetejére, majd vékony késsel meghuzgáljuk átlósan és ellenkezőleg is, ettől lesz márványos a süti.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 72354
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Felénk ezt a sütit lagzikra, búcsúkra vagy ünnepekre szokták sütni. Nem könnyű az elkészítése, de nagyon-nagyon finom! Én duplázom a mennyiséget, és akkor egy gáztepsire (nagy) való lesz! 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Finom

Timancs

A tojást is bele kell f?zni a cukros-zsíros szirupba? Nem csapódik ki?

Törölt felhasználó

Bocsi, de igazad van. A tojast is a liszttel egyutt a kihult sziruphoz adjuk! Megprobalom javitani!

villers

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy a tetején a fehérjehabbal már nem kell sütni?

Törölt felhasználó

Szia! Nem nem! Csak a tesztakat kell laponkent sutni, utanna mar csak ossze kell allitani a sutit a tepsiben! Az 1 ejszakas pihentetes jot tesz a tesztanak mert a krem megpuhitja a mezes lapokat!

Törölt felhasználó

Kedves Sally! Én pénteken megpróbálkoztam a sütiddel, de már a tésztánál bebuktam. Egyszer?en nem akart össze állni, darabokra hullott. Próbálkoztam, legalább negyed órán át gyúrtam, de nem lett siker... Hol rontottam el? Totál a recept szerint jártam el. Amit kellett felf?ztem, kih?töttem majd kevertem a lisztet...a többit pedig már leírtam :(

coffmano

Nagymamámnak van hasonló receptje de abban zsír helyett margarint használunk.A cukrot, a margarint, a mézet és a tojást g?z fölött folytonos kevergetés közben összeolvasszuk míg a cukor és a margarin el nem olvad.Ha elolvadt levesszük, langyosra h?tjük belekeverjük a szalicillal elkevert lisztet és összegyúrjuk.

dombi0305@freemail.hu

szalicillal??????????????szódabikarbónával!!!!!!!!!!!!!

coffmano

Kedves Dombi0305@freemail.hu nem értem az ilyen fokú kiakadásodat ( a sok kérd?jelre meg a felkiáltójelre gondolok), én is emberb?l vagyok tehát hibázok!Természetesen szódabikarbónára gondoltam csak elírtam.Ez mással is megesik de elnézést kérek miatta.

netili

Ugye szalakálira gondoltál!?

Törölt felhasználó

Szia, a krém hozzávalóit és azok mennyiségeit légy szíves megadni mert nagyon hiányosnak t?nik. Köszi

Törölt felhasználó

Szia! Nem tudom mire gondolsz! A kremet igy kell csinalni termeszetesen a cukrot lehet valtoztatni ki mennyire szereti edesen, de a krem alapja az amit leirtam. A porcukros vajas kevereket mas pudingos kremhez is szoktam hasznalni az is bevalt recept!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Mindenkinek irom, hogy ez nem egy konnyu suti, marmint az elkeszitese Ha van eliras az abbol adodik, hogy en eleven tobb mennyisegben keszitem! Bocsanat mindenkitol akinek nem sikerul,mert a recept leirasban nem vagyok tul jo. DE A SUTI ISTENI! Es ahogy a kepen latszik olyannak is kell lennie!:)

Törölt felhasználó

Én sem tudtam összagyúrni a masszát a lisztel. Ezért tettem hozzá egy kis tejet.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek