Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes kiflik reggelire

Édes kiflik reggelire
Édes kiflik reggelire
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, puha kiflik. Megfelelő tárolás mellett még 2 nap múlva is friss marad.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt egy teáskanál cukorral elmorzsoljuk a langyos tejben, felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól kidagasztjuk. Duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
  2. A megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk, mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, és négy cikkre vágjuk.
  3. Kiflikké sodorjuk, a tetejüket tejjel megkenjük, majd a cukorral megszórjuk.
  4. 10 percig pihentetjük.
  5. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 20 065
elküldve: 11
receptkönyvben: 505
elkészítve: 28/32
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: perec, pita, édes leveles, zsemle, hamburger-buci, briós, bagel, burek, buci, croissant

egyéb elnevezések

édes vajas kiflik, vajas kelt kiflik, édes vajas kiflik kelt tésztából

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

v.zsuzsi
v.zsuzsi Thu, 2017-03-02 10:30

Már többször megsütöttem, nem édes formában, csak simán, kevéske cukorral, ami az élesztőhöz szükségeltetik. Tökéletes, nagyon finom kifliket kaptam. Köszönöm a receptet. Tang zhonggal is ki fogom próbálni :)

laskovicsanita
laskovicsanita Thu, 2016-02-18 11:12

A recept tökéletes most sülnek a kiflikék, amiknek a tetejét sajttal szórtam meg :) Kisfiam imádni fogja örülök, hogy rátaláltam a receptre köszi! :)

tompika22
tompika22 Sun, 2016-01-10 23:19

Hmmmm...isteni lett!! Mozdulni se bírunk, úgy teleettük magunkat vele!! :) Hogy a lelkiismeretemet kicsit megnyugtassam, én tönkölybúza fehérliszttel és xilittel csináltam (csak az élesztőhöz raktam cukrot, hogy felfusson), de tökéletes lett így is. És a cukor szórást is kihagytam a tetejéről. Azt hiszem, hétvégenként gyakori reggeli lesz!
Szerinted, ha a feltekert kifliket berakom este a hűtőbe, és reggel sütöm meg, annak van valami trükkje?! Hagyjam kicsit felmelegedni...vagy hideg sütőbe tegyem...?!
De száz szónak is egy a vége: köszönöm a receptet!!

Virnyogi
Virnyogi Wed, 2015-02-04 11:59

Kedves Mercedes!
Kipróbáltam (Thang Zong-al), nagyon finomak és szépek lettek a kiflik. 3 változatot készítettem: simát, sajtosat és kakaósat. (Volt itthon nutella utánzatunk, amit feljavítottam egy kis kakaóporral ezzel kentem meg a tésztát és tekertem föl.)
Köszönöm a receptet!
Virág

Bregya
Bregya / Bregya Thu, 2014-03-06 15:48

Szia!
Mit jelent a mefelelő tárolás? Hogyan érdemes tartani a péksüteményeket otthon? A megsütéssel nincs problémám csak azzal, hogy sokáig "friss" maradjon.
Köszi: Bregya

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-10-28 09:01

Kedves Mercedes! Ezek a Te kiflijeid tobb mint tokeletesek, gyonyoruek, de (most mar en is tang-zhong lazban szenvedek) merem neked is ajanlani!! Holnap megprobalom ezt a kiflit tang-zhonggal megsutni, kivancsi vagyok, hogy milyen lesz. Szerintem meg tokeletesebb! Puszi, Veronika

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2013-10-30 12:56

Szia Veronika!
Köszönöm szépen :)
Remélem jól sikerülnek a kiflik,majd referálj róla mindenképp.
Tang zhongot kifogom próbálni.
Puszi:Merci

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-10-27 13:24

Szia Merci!
Már megint csodálatosat alkottál. Mivel kened meg a tetejüket? Nagyon szép mosolygósak.
Puszi: Éva

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Sun, 2013-10-27 23:39

Szia Éva!
Köszönöm :)
3,5 % zsírtartalmú tejjel szoktam lekenni a tetejét,azért mert amúgy is mindig ilyen tej van itthon :)
Puszi
Ui:Mi ez a Thang Zong láz kérem? :D Pont most nézegettem az új receptjeiteket és feltűnt,hogy a kedvenc szakácsaim "ebben " sántikálnak :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2013-10-28 07:20

:))) Mindig sántikál az ember valamiben, legalábbis a vállalkozó kedvűek. :) Valami japán módszer, amit a liszt feljavítására találtak ki anno. A liszt így több folyadékot tud felvenni, és könnyebb, puhább lesz a tészta, és a héja vékonyabb. Egyébként semmi körülményes, csak vízben lisztet kell besűríteni, és ezt a lisztpépet kell beledagasztani a kelt tésztába. Hihetetlen puha kalácsot kreáltam így, meg kiflit is. De én most megint valami másban sántikálok. Ha lesz eredménye, beszámolok. :)
Szép hetet kívánok! Puszi: Éva

719
finomliszt 50 dkg
vaj 80 g
tej 240 ml
tojássárgája 2 db
cukor 5 ek
friss élesztő 25 g
1 csipet