Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hosszú sós kifli

Hosszú sós kifli
Hosszú sós kifli
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pereceket is formálhatunk a tésztából. Az íze mintha gyermekkorunkba repítene vissza.

hozzávalók / 4 adag

Kifli

Sós csurgatott máz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, egy csipet lisztet, és felfuttatjuk benne a belemorzsolt élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és egynemű tésztává dolgozzuk. Letakarjuk, és duplájára kelesztjük. Majd 4 részre osztjuk. Újra jól átdolgozzuk.
  2. Minden cipót 4 részre osztunk, és 20 cm hosszú hengereket formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsikbe fektetjük őket, letakarjuk, és további 30 percet kelesztjük.
  3. A kifliket 200 fokos előmelegített sütőbe tesszük, és 5 percig sütjük.
  4. A lisztet összekeverjük a sóval, és folyamatos kevergetés mellet hozzáadjuk a vizet. Ha letelt az 5 perc, rácsurgatjuk a kiflikre a mázat, és még 10 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 673
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
mikor: reggeli, tízórai, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: pita, bagel, croissant, briós, hamburger-buci, perec, buci, burek, zsemle, édes leveles

egyéb elnevezések

mázas kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

677
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 3 dkg
tojássárgája 1 db
cukor 1 teáskanál
1 teáskanál
tej 2 dl
tejföl 1 dl
vaj 50 g
finomliszt 2 ek
1 teáskanál
víz 2 dl