Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás kifli kenyértésztából

Medvehagymás kifli kenyértésztából
Medvehagymás kifli kenyértésztából
75 perc / előkészület: 50 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányaim szeretik a kiflit, és gondoltam egyszer kipróbáljuk a medvehagymát, ha már az egész piac tele van nagy csomókban medvehagymával. Mindenkinek ízlett a lányokat kivéve.

Igyan már sokfelé lehet kapni a BL-80-as lisztet, de ha nincs sincs baj, sima finomliszttel helyettesíthető.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Kiadós levesek mögé vagy mellé fogyasztható. Vagy önbagában uzsonnának, tízórainak vagy rágcsának.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát aprítógéppel vagy akár késsel nagyon apróra vágjuk, összekeverjük az olajjal.
  2. Az élesztőt a vízben olajjal, cukorral megfuttatjuk.
  3. Hozzákeverjük a lisztekhezm és simára dagasztjuk.
  4. Hagyjuk a duplájára kelni.
  5. A megkelt tésztát kiborítjuk a tálból, és jól átgyúrjuk majd egyenlő kb. 20 részre osztjuk.
  6. Minden darabot kis gombóccá gyúrunk.
  7. Egyesével kerekre és vékonyra nyújtjuk lisztezett deszkán a gombócokat.
  8. Megkenjük a kinyújtott lapot kb. 1 tk. medvehagymás krémmel.
  9. Majd feltekerjük szorosan a tésztát, és kiflit formázunk belőle.
  10. Kikent tepsibe fektetjük, és megkenjük a kiflik tetejét a hagymás-olajjal.
  11. Vizet forralunk, amíg kelnek a kiflik. A forró vizet az előmelegített sütő aljába tesszük egy kisebb edénybe, hogy gőz legyen a sütőtérben.
  12. Majd beteszzük a kicsit megkelt kifliket, és szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 108
elküldve: 8
receptkönyvben: 314
elkészítve: 4/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Konczsuzsi

Mióta szakács: 2009.04.11.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: pita, burek, bagel, hamburger-buci, zsemle, croissant, buci, perec, briós, édes leveles

egyéb elnevezések

sós kifli medvehagymával, medvehagymás péksütemény, fűszeres kifli

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dori24
dori24 Tue, 2013-04-16 09:28

Tökéletes recept, tökéletes végeredmény!! Nagyon finom lett! :-) Ma újra el fogom készíteni!

zskoncz
Konczsuzsi / zskoncz Thu, 2012-04-26 14:41

:D próbáld ki más ízesítéssel is! nálunk sima vöröshagymás és káposztás már készült.a káposztás kifejezetten laktató volt! :)))

455
kenyérliszt BL80 30 dkg
rétesliszt 20 dkg
élesztő 2 dkg
víz 3 dl
1 ek
napraforgó olaj 3 ek
cukor 1 teáskanál
vaj 1 ek
medvehagyma 2 csokor
napraforgó olaj 0.5 dl