Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes almás lasagne

Édes almás lasagne
Édes almás lasagne
85 perc / előkészület: 30 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta rátaláltam erre a receptre, azóta nálunk ez az elsőszámú kedvenc!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A vaníliamártáshoz

A túrós töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Mielőtt szeletelnénk, hagyjuk egy kicsit hűlni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vaníliás mártás: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Felöntjük a hideg tejjel és lassan felforraljuk, majd belekeverjük a vaníliás joghurtot és a vaníliás cukrot. Egy percig forraljuk.
  2. A túrós töltelékhez minden alapanyagot alaposan összekeverünk.
  3. A margarinból, lisztből, cukorból és pici fahéjból ujjainkkal morzsolgatva elkészítjük a szóratot az édes lasagne tetejére.
  4. A kivajazott és liszttel behintett sütőtál aljára egy kevés vaníliamártást öntünk, erre kerül az első tésztasor. Rárakjuk a megtisztított, szeletekre vágott alma felét, ízlés szerint megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd meglocsoljuk citromlével.
  5. Ezután szétszórjuk rajta a túró felét, amit meglocsolunk a vaníliás mártással. Újabb réteg tészta, alma, túró és mártás következik, amire ha rárákjuk az utolsó réteg tésztát kissé lenyomkodjuk, és aláöntünk 150 ml vizet, majd megkenjük a maradék vaníliás mártással.
  6. Alufóliával letakarva 180 fokon sütjük. Kb 40 perc után megszórjuk a tetejét a lisztes szórattal, és 15 perc alatt készre sütjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x30 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 904
elküldve: 6
receptkönyvben: 115
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

BAnnamária

Mióta szakács: 2012.10.27.
4 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: szlovák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
babakonyha: baba-mama
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás lasagne vaníliamártással, édes lasagne, túrós-almás lasagne vaníliamártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

979
lasagne tészta 20 dkg
alma 6 db
citromlé 1 citromból nyert
cukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
vaj 100 g
finomliszt 2 evőkanál
tej 600 ml
joghurt 250 g
vaníliás cukor 2 csomag
tehéntúró 500 g
tojássárgája 2 db
porcukor 1 ek
vaníliás cukor 2 csomag
margarin 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
porcukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint