r
Nosalty Logó

Eckler fánk ahogy Hencsibaba készíti

Hencsibaba
Eckler fánk ahogy Hencsibaba készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

A csokimázhoz

649
Kalória
14g
Fehérje
57g
Szénhidrát
39.7g
Zsír
68.9g
Víz
168.2g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
18.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

A csokimázhoz

Összesen 649 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

A csokimázhoz

Összesen 3888 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

A csokimázhoz

Összesen 222 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 649 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    238 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3199.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    342.2 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    413.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 3888 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy 3 literes fazékba 2 dl vizet öntünk, és hozzáadjuk a zsírt meg a csipet sót. Ha a zsír elolvadt és a víz forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll (kb. 1 perc).
  2. A tűzről levéve, amíg forró, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindegyik tojással külön-külön jól elkeverjük (habverő).
  3. Egy zsírozott sütőlapra 6 cm távolságban nagykanálnyi halmokat rakunk, és ellapítjuk, hogy hosszúkás formája legyen. De széles habkinyomóval is dolgozhatunk, akkor még szebb lesz.
  4. A tésztát 1 óráig pihentetjük.
  5. Igen fontos a sütése. Egyenletes, jó meleg sütőbe tesszük. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeseik. 15-20 percnyi sütés után még 5 percig csendesebb tűznél, ropogósra sütjük.
  6. Sütés után felénél levágjuk, belsejét - ami kevés hártyaszerű tészta - kiszedjük.
  7. A vaníliás pudingot a zacskóján leírtak alapján megfőzzük.
  8. A csokis krémhez a tejszínt a kakaóporral kemény habbá verjük.
  9. Megtöltjük a fánktésztákat, alulra a vaníliás krém kerül, rá a kakaós hab.
  10. A végén a csokimázt felolvasztjuk a zacskóján leírtak alapján, és a fánkok tetejét belemártjuk.
  11. Hűtőbe tesszük, mert kicsit lehűtve az igazi!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez az első eckler fánk, amit készítettem. Annyi hibája van, hogy nem látszódik a vaníliás krém, mert eltűnt a fánk belsejében. De nagyon finom, különleges ízű desszert!

További receptek

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek