r
Nosalty Logó

Eckler fánk ahogy Jolán készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Eckler fánk ahogy Jolán készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A csokis krémhez

A tetejére

Összesen 1321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A csokis krémhez

A tetejére

Összesen 5278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A csokis krémhez

A tetejére

Összesen 254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 1321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    351.9 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3341 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    960 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1051 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.2 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    87 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    733 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1529 micro
Összesen 5278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sárga krémhez

A csokis krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Tegyük fel forrni az olajat, a vizet a sóval, és a cukorral. Ha felforrt, keverjük bele a lisztet és hevítsük tovább, folyamatos keverés mellett, míg el nem válik az edény oldalától.
  2. Levesszük a tűzről és robotgéppel egyenként keverjük bele a tojásokat, míg szép sima masszát nem kapunk.
  3. Nyomózsák segítségével kb 20 cm hosszú csíkokat ügyeskedünk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Mielőtt betesszük a sütőbe fröcsköljük meg kevés vízzel, hogy a gőzben jobban feljőjjön a tészta.
  5. Előmelegített sütőben süssük egyenletesen aranybarnára.
  6. Mialatt sül a fánk elkészítjük a pudingot, langyosra hűtjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vajat/margarint, és a mézet.
  7. A kihűlt fánkokat kettévágjuk, megtöltjük a sárga krémmel, habzsákból rányomjuk a kakaóporos felvert tejszínt, majd ráhelyezzük a kalapokat.
  8. Az olvasztott csokit rácsorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5233
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta szerettem volna készíteni ilyen fánkot. Legjobban Farkas Vilmos szakács receptje tetszett, bár Ő fondantot készített a tetejére, valamint főzött krémmel töltötte. Ebből az adagból nekem 12 db fánk lett... Kicsit elbíbelődtem vele... Még jó, hogy készítettem képeket, mert 10 perc múlva se híre, se hamva nem volt... :-)

Hozzávalók

A tésztához

A sárga krémhez

A csokis krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!