r
Nosalty Logó

Eckler fánk ahogy Jolán készíti

Jolán
Eckler fánk ahogy Jolán készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A sárga krémhez

A csokis krémhez

A tetejére

1321
Kalória
21.9g
Fehérje
108g
Szénhidrátok
88g
Zsír
118.2g
Víz
294.6g
Koleszterin
3.7g
Rost
43.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A csokis krémhez

A tetejére

Összesen 1321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A csokis krémhez

A tetejére

Összesen 5278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A csokis krémhez

A tetejére

Összesen 254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    118.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 1321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    351.9 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3341 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    960 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1051 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.2 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    472.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    87 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    733 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1529 micro
Összesen 5278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tegyük fel forrni az olajat, a vizet a sóval, és a cukorral. Ha felforrt, keverjük bele a lisztet és hevítsük tovább, folyamatos keverés mellett, míg el nem válik az edény oldalától.
  2. Levesszük a tűzről és robotgéppel egyenként keverjük bele a tojásokat, míg szép sima masszát nem kapunk.
  3. Nyomózsák segítségével kb 20 cm hosszú csíkokat ügyeskedünk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Mielőtt betesszük a sütőbe fröcsköljük meg kevés vízzel, hogy a gőzben jobban feljőjjön a tészta.
  5. Előmelegített sütőben süssük egyenletesen aranybarnára.
  6. Mialatt sül a fánk elkészítjük a pudingot, langyosra hűtjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vajat/margarint, és a mézet.
  7. A kihűlt fánkokat kettévágjuk, megtöltjük a sárga krémmel, habzsákból rányomjuk a kakaóporos felvert tejszínt, majd ráhelyezzük a kalapokat.
  8. Az olvasztott csokit rácsorgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Már régóta szerettem volna készíteni ilyen fánkot. Legjobban Farkas Vilmos szakács receptje tetszett, bár Ő fondantot készített a tetejére, valamint főzött krémmel töltötte. Ebből az adagból nekem 12 db fánk lett... Kicsit elbíbelődtem vele... Még jó, hogy készítettem képeket, mert 10 perc múlva se híre, se hamva nem volt... :-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...