Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk 17. - almás

Fánk 17. - almás
Fánk 17. - almás
16 perc / előkészület: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon megkívántam a túrófánkot, de nem volt itthon túró. Ezért körbenéztem a spejzban, és amit találtam, beleraktam, és valami hihetetlenül finom, gyors és laktató finomságot sütöttem a magam és nem kevésbé a családom örömére. Általában 1 kg lisztből készítem, mert kevesebb nem lenne elég :).


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütéshez és tálaláshoz

ajánlat

Ha szeretnénk valami finomat gyorsan és olcsón.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd fakanállal hozzákeverjük a többi hozzávalót, és jól eldolgozzuk. Sűrűbb palacsintatésztaszerű masszát kell, hogy kapjunk. Ezt kézzel nem lehet formázni. Az almát is a tésztába kell belekeverni! A tészta állaga dönti el, hogy mennyit vesz fel. Nekem ehhez a mennyiséghez 2 ek kellett.
  2. A felforrósított olajba diónyi adagokat szaggatunk két kiskanál segítségével. Amint az elsőt beleszaggattuk, takarékra vesszük a tűzhely lángját, hogy ne égjenek oda. Kb. 3 perc alatt megsül az egyik oldal, ha elegendő olajat öntöttünk az edénybe, akkor a fánkok maguktól megfordulnak, ha nem, akkor fordítsuk meg, és süssük a másik oldalt még 1-2 percig.
  3. A kész fánkokról a felesleges olajat papírtörlővel itassuk le.
  4. Ízlés szerint procukrozzuk tálaláskor.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 761
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bonina

Mióta szakács: 2011.03.04.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás fánk, fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1358
finomliszt 25 dkg
tojás 2 db
tejföl 175 g
sütőpor 0.5 csomag
cukor 3 ek
vaníliaaroma 2.5 ml
rumaroma 5 ml
1 csipet
lekvár/ dzsem 2 ek
napraforgó olaj 5 dl
porcukor 2 ek