r
Nosalty Logó

Szavarin Nusi Kezdi konyhájából

Nusi Kezdi konyhaja
Szavarin Nusi Kezdi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

A töltéshez

323
Kalória
4.7g
Fehérje
39g
Szénhidrát
16.7g
Zsír
71.5g
Víz
76.3g
Koleszterin
829.4mg
Élelmi rost
20.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A töltéshez

Összesen 323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A töltéshez

Összesen 3872 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A töltéshez

Összesen 220 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    199.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    915 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2176.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    834 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    467.8 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    857.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1550 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 3872 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük az instant élesztővel, a langyos tejet a tojással, olajjal és cukorral jól összekeverjük, esetleg egy turmixgéppel, és végül egy pici sót is teszünk bele, hozzáadjuk a lisztet, az élesztővel jól kidolgozzuk, és hagyjuk 10 percet pihenni.
  2. Muffin papírt bekenünk vékonyan olajjal, de finomít rajta, ha vajjal kenjük, a papírokat belehelyezzük egy muffin sütőtepsiben. Egy erőseb műanyag zacskóban a tésztamasszát belekaparjuk (elég folyékony), a végét levágjuk, és félig töltjük a formákat, hagyjuk kelni 30-35 percet meleg helyen. 180 fokon kb. 35-40 perc sütés kell neki.
  3. Elkészítjük a szirupot, a vizet, a cukrot főni tesszük, ameddig a cukor elolvad, hagyjuk kihűlni, és hozzáadjuk a rum eszenciát .
  4. Leszedjük a papírt a megsült tésztákról, és jól megitatjuk a sziruppal. Egy tálra szedjük, és hűtőben jól lehűtjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, tetszés szerint édesítjük. (Ha készen veszem az erre szánt tejszínt, akkor nem teszek hozzá cukrot, mert az édes.)
  6. A tésztákat kivéve a hűtőből, az alsó fele kerül felülre (tehát ami a tepsiben alul volt). Kb. egy másfél cm kalapot vágunk le róluk. Egy műanyag zacskó segítségével megtöltjük az alsó részeket jó gazdagon a tejszínhabbal. A kalapokat vékonyan bekenjük egy finom lekvárral (lehet gyümölcszselé is), és ferdén ráhelyezzük a kalapokat a megtöltött alsó részre.
  7. Díszítjük egy pici tejszínhabbal és gyümölcs szeletekkel vagy apró gyümölccsel (málna, szeder, ribizli).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Könnyen elkészíthető tészta, nem kel dagasztani. Nagyon jól esik egy nyári meleg napon, de telén is nagyon finom! Akkor befőtt gyümölcsöt használok a díszítésre.

További receptek

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...