r
Nosalty Logó

Szavarin Nusi Kezdi konyhájából

Nusi Kezdi konyhaja
Szavarin Nusi Kezdi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

A töltéshez

323
Kalória
4.7g
Fehérje
39g
Szénhidrátok
16.7g
Zsír
71.5g
Víz
76.3g
Koleszterin
829.4mg
Rost
20.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A töltéshez

Összesen 323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A töltéshez

Összesen 3872 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

A töltéshez

Összesen 220 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    199.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    915 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2176.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    834 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.8 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    857.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1550 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 3872 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük az instant élesztővel, a langyos tejet a tojással, olajjal és cukorral jól összekeverjük, esetleg egy turmixgéppel, és végül egy pici sót is teszünk bele, hozzáadjuk a lisztet, az élesztővel jól kidolgozzuk, és hagyjuk 10 percet pihenni.
  2. Muffin papírt bekenünk vékonyan olajjal, de finomít rajta, ha vajjal kenjük, a papírokat belehelyezzük egy muffin sütőtepsiben. Egy erőseb műanyag zacskóban a tésztamasszát belekaparjuk (elég folyékony), a végét levágjuk, és félig töltjük a formákat, hagyjuk kelni 30-35 percet meleg helyen. 180 fokon kb. 35-40 perc sütés kell neki.
  3. Elkészítjük a szirupot, a vizet, a cukrot főni tesszük, ameddig a cukor elolvad, hagyjuk kihűlni, és hozzáadjuk a rum eszenciát .
  4. Leszedjük a papírt a megsült tésztákról, és jól megitatjuk a sziruppal. Egy tálra szedjük, és hűtőben jól lehűtjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, tetszés szerint édesítjük. (Ha készen veszem az erre szánt tejszínt, akkor nem teszek hozzá cukrot, mert az édes.)
  6. A tésztákat kivéve a hűtőből, az alsó fele kerül felülre (tehát ami a tepsiben alul volt). Kb. egy másfél cm kalapot vágunk le róluk. Egy műanyag zacskó segítségével megtöltjük az alsó részeket jó gazdagon a tejszínhabbal. A kalapokat vékonyan bekenjük egy finom lekvárral (lehet gyümölcszselé is), és ferdén ráhelyezzük a kalapokat a megtöltött alsó részre.
  7. Díszítjük egy pici tejszínhabbal és gyümölcs szeletekkel vagy apró gyümölccsel (málna, szeder, ribizli).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Könnyen elkészíthető tészta, nem kel dagasztani. Nagyon jól esik egy nyári meleg napon, de telén is nagyon finom! Akkor befőtt gyümölcsöt használok a díszítésre.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...