r
Nosalty Logó

Duplamézes krémes Smaragd konyhájából

Smaragd konyha
Duplamézes krémes Smaragd konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

625
Kalória
10.8g
Fehérje
80.2g
Szénhidrát
28.7g
Zsír
27.2g
Víz
162.7g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
32.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

Összesen 7505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

Összesen 289 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    344.6 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4036.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1419 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    962 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    326.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    304 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    1119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2461 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 7505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Tálba szitáljuk a finomlisztet, hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, tojásokat, mézet, porcukrot és a tejet. Finom, lágy tésztát gyúrunk belőle.
  2. Lisztezett deszkán 4 felé osztjuk, és kisebb hengeralakokat formázunk belőle.
  3. Egy sütőpapira teszünk 1 tésztát, és kinyújtjuk rajta, közben lisztezzük, hogy ne ragadjon a sodrófához.
  4. Tepsi hátoldalára rátesszük a zsírpapírral együtt a tésztát, és kb. 6 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon (gyorsan pirul a tészta, az idő sütőtől függ).
  5. Hagyjuk, hogy kihűljenek a zsírpapírokon munkalapon. Mind a négy tésztával így járunk el.
  6. Elkészítjük a krémet. A 4 tojássárgáját gőz felett az 5 kanál mézzel és 1 csomag vaníliás cukorral kikeverjük habosra robotgéppel, majd hagyjuk kihűlni.
  7. A 8 dl tejet a 2 kanál cukorral majdnem forrásig melegítjük, majd beleszórjuk a 20 dkg darát. Sűrűre kell főzni, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és kihűtjük.
  8. A vajat robotgéppel kikeverjük, és hozzáöntjük a mézes tojást. Egyneműre keverjük, majd apránként hozzádolgozzuk a darát is. Finom, krémes állaga lesz.
  9. Tiszta tepsibe tesszük a kihűlt mézes lapot (az aljáról vegyük le a sütőpapírt mindegyikről), erre rákenjük a fele adag mézes krémet. Majd rátesszük a második mézes lapot. Megkenjük a lekvárral, erre rátesszük a harmadik lapot, ezt megkenjük a mézes krémmel, és rátesszük a negyedik lapot, kicsit megnyomkodjuk, és olvasztott vajas csokoládéval megkenjük vékonyan.
  10. Másnap szeletelhető, amikor a csokoládé rádermedt, és a tészta is megpuhult.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mézes krémest csakis zserbóval süthetek. Most dupláztam a mézzel, és a krémjébe is tettem. Nagyon finom lett.

Nosalty stories

További receptek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek