r
Nosalty Logó

Duplamézes krémes Smaragd konyhájából

Smaragd konyha
Duplamézes krémes Smaragd konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

625
Kalória
10.8g
Fehérje
80.2g
Szénhidrát
28.7g
Zsír
27.2g
Víz
162.7g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
32.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

Összesen 7505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

Összesen 289 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    344.6 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4036.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1419 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    962 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    326.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    304 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    1119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2461 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 7505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Tálba szitáljuk a finomlisztet, hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, tojásokat, mézet, porcukrot és a tejet. Finom, lágy tésztát gyúrunk belőle.
  2. Lisztezett deszkán 4 felé osztjuk, és kisebb hengeralakokat formázunk belőle.
  3. Egy sütőpapira teszünk 1 tésztát, és kinyújtjuk rajta, közben lisztezzük, hogy ne ragadjon a sodrófához.
  4. Tepsi hátoldalára rátesszük a zsírpapírral együtt a tésztát, és kb. 6 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon (gyorsan pirul a tészta, az idő sütőtől függ).
  5. Hagyjuk, hogy kihűljenek a zsírpapírokon munkalapon. Mind a négy tésztával így járunk el.
  6. Elkészítjük a krémet. A 4 tojássárgáját gőz felett az 5 kanál mézzel és 1 csomag vaníliás cukorral kikeverjük habosra robotgéppel, majd hagyjuk kihűlni.
  7. A 8 dl tejet a 2 kanál cukorral majdnem forrásig melegítjük, majd beleszórjuk a 20 dkg darát. Sűrűre kell főzni, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és kihűtjük.
  8. A vajat robotgéppel kikeverjük, és hozzáöntjük a mézes tojást. Egyneműre keverjük, majd apránként hozzádolgozzuk a darát is. Finom, krémes állaga lesz.
  9. Tiszta tepsibe tesszük a kihűlt mézes lapot (az aljáról vegyük le a sütőpapírt mindegyikről), erre rákenjük a fele adag mézes krémet. Majd rátesszük a második mézes lapot. Megkenjük a lekvárral, erre rátesszük a harmadik lapot, ezt megkenjük a mézes krémmel, és rátesszük a negyedik lapot, kicsit megnyomkodjuk, és olvasztott vajas csokoládéval megkenjük vékonyan.
  10. Másnap szeletelhető, amikor a csokoládé rádermedt, és a tészta is megpuhult.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mézes krémest csakis zserbóval süthetek. Most dupláztam a mézzel, és a krémjébe is tettem. Nagyon finom lett.

További receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Nosalty

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...