r
Nosalty Logó

Duplakrémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Duplakrémes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 859 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6862 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 273 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 859 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    111.6 g

Zsír

  • Összesen
    262.6 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4378.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1516 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    1326 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    999.5 g
  • Cukor
    487 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 6862 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 273 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a pudingot, még melegen hozzákavarjuk a 10 dkg vajat. A krém 2/5-ét kivesszük, beletördeljük a csokit és addig kavarjuk, amíg a forró pudingban elolvad. A krémet és a pudingot hűlni tesszük, időnként megkavarjuk, hogy ne legyen csomós, amikor a tejszínhabbal elvegyítjük.
  2. Elkészítjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
  3. Amíg a krémek hűlnek elkészítjük a tésztát.
  4. A liszt közepébe tesszük a tojást, a cukorral elkavarjuk, hozzáadjuk az olajat, a langyos tejben felfuttatott szalalkálit, majd összegyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés lisztet. Könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk. A tésztát három részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a kakaót és az 1-2 ek tejet. Három lapot nyújtunk, és egyenként tepsi háton megsütjük (1 lap kb. 15 perc). A lapokat még melegen középen, keresztben félbevágjuk, így 6 kisebb lapot kapunk.
  5. A tejszínhabot óvatosan hozzákeverjük a kihűlt fehér pudinghoz, majd a lapokat megtöltjük. Alul jön a fehér lap, rá a csokikrém, rá a barna lap, fehér krém, fehér lap, fehér krém, fehér lap, csokikrém, barna lap, fehér krém, fehér lap. A kész süteményt letakarjuk folpack-kal (vagy nedves konyharuhával, ha siettetni akarjuk), hogy megpuhuljon. Ha megpuhult, bevonjuk csokoládémázzal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 45x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 91378
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 24.

Ajánló

Természetesen a cukor mennyisége változtatható ízlés szerint. Én tettem 1 ek-nyi porcukrot a tejszínhabhoz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Duplakrémes szelet
Csiki Piroska 228 recept

Ajánlatos fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, mert igazából másnapra lesz finom. A lapok recepjét a Vaníliás szeletemtől vettem, a krémen változtattam. Készíthetjük csak a három lapból, de így egymásra helyezve mutatósabb. Olyan, mint egy torta. Ha a lapok szélét sütés előtt egyenesre vágjuk, egyforma méretre, szeleteléskor nem kell a széleket levágni, nem lesz veszteség.

Hozzászólások (14)

Törölt felhasználó

Gyönyör?!!!! :)

Csiki Piroska

Köszönöm szépen.

Törölt felhasználó

Ismét egy csodaszép sütemény! Úgy, mint a Vaniliás szeletednél el?ször csak néztem, néztem (jó sokáig) a képet, és hitetlenkedem, hogy lehet ilyen szép, tökéletes sütiket sütni, és hát ennyi lapot kisütni!!! Én max. 3 lapra vállalkozom, azt sem s?r?n.Több sütidben is olvastam, hogy hosszában kettévágod, legközelebb én is kipróbálom ezt a fajta sütimagasítási praktikádat. Nagyon tetszik a krémed is, mivel nem igazán szeretjük a nagyon vajas krémeket. Gratulálok!!

Csiki Piroska

Köszönöm szépen kedves atina. Ha nem szeretitek a vajas krémet, egészen kihagyhatod a vajat és tejszínhabbal pótolod. Szép vasárnapot kivánok. Piroska

Éva-Anyóca

Kedves csikipi! Fantasztikusan szép! Biztos, annyira fincsi is.:-)) Jó, hogy nem annyira vajasan bódító a krémje, elmentettem.:-)) Köszönöm szépen. Szép vasárnapot kívánok! Éva-Anyóca

Csiki Piroska

Kedves Éva! Köszönöm szépen, valóban finom és jó laza a krémje. Érdemes kipróbálni. Én is kivánok szép vasárnapot neked. Piroska

TraRita

PIROSKA! Csodaszép!!! Úgy megennék egy-két szeletet! Receptet mentem és hamarosan elkészítem én is. Köszi szépen, hogy megosztottad velünk!:) Szép napot! Üdv: Rita

Csiki Piroska

Szia Rita! Köszönöm szépen, megtiszteltetés számomra, ha neked tetszik, aki annyi csodaszép sütit készítesz. Én is kivánok neked szép napot. Piroska

Törölt felhasználó

Szia Piroska! Nem lehetne a szalalkálit helyettesíteni süt?porral vagy szódabikarbonáttal?

Csiki Piroska

Szia Gita! Szerintem lehet helyettesíteni, de akkor nem puhul meg ennyire a lap, más lesz az állaga. Úgy gondolom nem kell félni t?le, sütés közben kipárolog. Egyáltalán nem érzik az ízén.

P.

Amíg a szalalkáli nem létezett, hosszú ideig szódabikarbónát használtak el?tte. Nyugodtan próbáld meg azzal, ugyanannyit tegyél bel?le. Az a kevés különbség a végeredményen azért nem fog érz?dni, mert a krémt?l a tészta így is-úgy is megpuhul. A dédim sosem használt, egyszer?en nem bírta a szagát, és szerinte akármennyire is elpárolog, nem tetszik neki a gondolat, hogy egy olyan sütit eszik, amit ammónia fújt fel. Úgyhogy maradt a szódabikarbónánál. Mi is. :-))) Piroska, a sütid egyébként eszméletlenül szép, a fotó pedig gyönyör?! Ismét. :-)

Csiki Piroska

Nagyon szépen köszönöm kedves Gargoyle. Én is kifogom próbálni a szódabikarbonát, nem zárkózom el semmi jótól. Üdvözlettel: Piroska

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ.:))

crystal 80

Sziasztok! Azt olvastam hogy azokat a tésztákat amikhez szalalkálit használunk sütés el?tt pihentetni kell.Tudom nincs a receptben hogy kellene,de még nem sütöttem szalalkálival és gondoltam megkérdezem a biztonság kedvéért.Köszönöm a segítséget el?re is.Üdv:Éva

Csiki Piroska

Kedves crisztál 80! Én nem szoktam pihentetni, de most utána néztem. A szalalkáli bomlása h?elvonással jár, ezért lassabban melegszik fel és a tésztát pihentetni kell. Ezt írja. Mivel a szalalkálit mindig langyos (meleg ) tejben ójdjuk fel, a reakció felgyorsul. Ezért amikor feln?, pezseg a lebomlás megkezd?dik. Ilyenkor hozzáadom a lisztes masszához. összegyúrom, kinyújtom és már sütöm is. A káros hatásáról annyit ír, hogy a vastagabb tésztákban ( kavart tésztákban) a lebomlott ammónia visszamaradhat, ezért vékonyabb tészták, lapok sütésére ajánlott. A süt?por összetételét nézve, károsabb, mint a szalalkáli. Üdvözlettel. Piroska

crystal 80

Kedves Piroska! Köszönöm szépen a segít? és gyors válaszod.Akkor úgy csinálom ahogy te is,pihentetés nélkül.Szép napot mindenkinek!Éva

Csiki Piroska

Elnézést, j = l (oldjuk)

Olaszné Anci

Kedves Piroska ! Ez a sütid is gyönyör?, mint az összes többi !Gratulálok ! Természetesen ez is mentve ! Köszönöm!!!! Puszi: Anci

Csiki Piroska

Kedves Anci! Nagyon szépen köszönöm és jó készül?dést kivánok az ünnepre. Puszi: Piroska.

Olaszné Anci

Köszönöm kedves Piroskám, mint mindig, most is a gyerekeket várom és természetesen készülök nekik nagy örömmel !Tizennegyedikét?l meg várjuk, hogy megszülessen a csöpp Bence ! Dorkának kisöccse születik! Úgy hogy én most lebegek a boldogságtól ! Neked is Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok szeretettel: Anci

Csiki Piroska

Ancikám, ez a legnagyobb boldogság, ha új élet születik. Nem csodálom, hogyha lebegsz. Kívánom, hogy sok örömöd teljék a családodban. ( Nekem is van egy Bence unokám.) Puszi Piroska

Olaszné Anci

Piroskám! Köszönöm a jókívánságokat. Akkor most már eggyel több közös lesz bennünk: a Bence unoka ! Puszi: Anci

Törölt felhasználó

Ma ezt sütöttem az ünnepekre.Még nem kóstoltuk meg,mert most puhul,de a krém az isteni finom.Már alig várom a reggelt!

Csiki Piroska

Jó étvágyat kívánok hozzá és áldott ünnepeket. Piroska

Törölt felhasználó

Szia Piroska!Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthet? sütemény és nem utolsó sorban,mutatós is.Köszönet a receptért!!!

Csiki Piroska

Szia süti! Örülök, hogy tetszik és nemcsak mutatós, hanem finom is. Üdvözlettel Piroska

maglodfalvi

Kedves Piroska Nem tudom mi a csodát rontottam el , de nekem olyan lett a tészta , mint a gumi , nyújthatatlan ! Van valami ötleted , mit rontottam el ? Azért nem értem , mert sok-sok éve sütök-f?zök , van gyakorlatom . Válaszod el?re is köszönöm, Zsuzsa

Csiki Piroska

Kedves Zsuzsa! Talán jobban megmelegítetted a tejet a szalalkálival, vagy nem volt elég a tej mennyisége. Gyakran sütöm ezeket a lapokat más krémmel is , soha nem volt problémám. Sajnálom, de nincs más ötletem. Piroska

Törölt felhasználó

Nagyon örülök ,hogy megtaláltam ezt a receptet!! Ma elkészítettem és isteni finom lett, nagyon jó a krémje!! Még biztos sokszor el fogom készíteni! Köszönöm a receptet!!

Csiki Piroska

Kedves Anny! Örülök a sikerednek és köszönöm a visszajelzést. Szép hétvégét kívánok.

Katica

Gratulálok mindkét sütidhez! Igazán guszták és ami nem mellékes,nagyon finomak! Mindkett?n túl vagyunk és gyönyör?ek,finomak lettek. Egyedül a krém cukor mennyiségét vettem vissza,mert nekünk nagyon édesnek t?nt.

Csiki Piroska

Köszönöm szépen, örülök a visszajelzésnek. A cukor mennyiségen lehet változtatni ízlés szerint :)

kika84

Nagyon köszönöm! Nagyon finom lett. Segítséged kérném viszont abban hogy meddig tartható el. Karácsonyra is sütném, de fontos lenne az eltarthatósága. Köszi a válaszod el?re is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek