Nosalty Logó

Dupla csokoládémousse vaníliaöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barny
Dupla csokoládémousse vaníliaöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A báziskrémhez

A mousse-hoz

A vaníliaöntethez

Összesen 667 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A báziskrémhez

A mousse-hoz

A vaníliaöntethez

Összesen 6665 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A báziskrémhez

A mousse-hoz

A vaníliaöntethez

Összesen 279 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 667 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    468.6 g
  • Telített zsírsav
    273 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    3091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6145.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    2371 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.9 g
  • Cukor
    456 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2951 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    597 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    1852 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2888 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2250 micro
Összesen 6665 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 279 Kcal

Hozzávalók

A báziskrémhez

A mousse-hoz

A vaníliaöntethez

Elkészítés

A báziskrémhez

  1. A bázis krém elkészítéséhez tegyünk fel egy teflon edényt a tűzhelyre és öntsük bele a tejet, cukrot, tojássárgáját.
  2. Habverővel keverjük össze az anyagokat, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett addig kavargassuk fakanállal, amíg fújás hatására a kanalunk hátoldalán rózsa nem keletkezik. Vigyázzunk, nehogy rántotta legyen belőle.
  3. Tűzről levéve rögtön felezzük ketté, 2 db 2 literes műanyag tálba.
  4. A keserű és a fehér csokoládénkat szeparálva törjük bele egy-egy tálkába.
  5. A tejszínünket verjük habbá, de csak 80%-os keménységűre, és ezt is felezzük meg.
  6. Ha mindent előkészítettünk, akkor kezdődjék a mousse gyártás. Melegítsük meg a csokoládéinkat vízgőz felett, vagy csak egyszerűen a mikróban folyósra. Öntsük őket bele az időközben langyos báziskrémeinkbe.
  7. Kezdjük az egyikkel, mondjuk a fehérrel.
  8. A báziskrémet és az olvasztott fehér csokit kavarjuk össze egy gumilapát segítségével (fakanál is jó), majd adjuk hozzá 3-4 adagban a felvert tejszínhabot, folyamatos kevergetés közben kavarjuk csomómentesre. Simítsuk el a tetejét, és már mehet is a hűtőbe. Ugyanezzel a technikával készítsük el a keserű csokisat is.
  9. 1-2 órát hagyjuk dermedni.
  10. Vaníliaöntet elkészítéséheztegyük fel főni a tejet és a tejszínt. Dobjuk bele a hosszában kettévágott, megkapargatott vaníliát. Nyugodtan mehet bele a hüvelye is, majd a végén kidobjuk belőle.
  11. A cukrot a tojássárgájávalkavarjuk habosra, majd hőkiegyenlítés mellett adjuk a forrásban lévő tejmixhez. Kevés vízzel feloldott keményítővel sűrítsük. Kicsit forraljuk még, majd a hideg vajjal dúsítsuk az öntetet. Vegyük le a tűzhelyről és hűtsük ki!
  12. Tálaláskor melegvízbe mártott kanál segítségével formázzuk tojás formájúra a habokat.
  13. Öntettel és friss gyümölccsel tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3231
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Azért kell a fehér csokiból több, mert kevésbé tömörít, mint a keserű!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

1 újabb remekm?:) azt hiszem, megpróbálkozom vele, de el?bb a répakrémlevest lesz muszáj kipróbálni:)

Barny

Nagyon szépen köszönöm, Üdv:Barnabás

Hozzávalók

A báziskrémhez

A mousse-hoz

A vaníliaöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek