Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipánkrémes papagájszelet torta

Marcipánkrémes papagájszelet torta
Marcipánkrémes papagájszelet torta
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom egyik nagy kedvence volt a papagáj szelet. Az alapján készítettem el a torta tésztáját, a krém pedig az ünnepelt kérése volt :) 

A krém felét használtam csak fel a tortához, amit kétfelé vágtam, de ha háromfelé vágjuk a tortát, akkor kell az egész adag krém.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojást a cukorral és a margarinnal habosra keverjük. Apránként belekeverjük a tejfölt, a lisztet és a sütőport.
  2. A masszát három részre osztjuk. Egyikbe vaníliás cukrot, a másikba kakaóport, a harmadikba pudingport keverünk. 26 cm átmérőjű tortaformába adagoljuk a három színt, ettől lesz színes, mikor megsül.

Krém

  1. A tejből, cukorból és pudingporból elkészítjük a pudingot.
  2. A margarint magában habosra keverjük, majd belekeverjük először a lereszelt marcipánmasszát, végül a kihűlt pudingot is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 484
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Bernadett

Mióta szakács: 2013.05.30.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

színes pudingkrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

906
tojás 4 db
xilit 300 g
tejmentes margarin 250 g
tejföl 200 ml
finomliszt 300 g
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
epres pudingpor 2 ek
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 500 ml
xilit 4 ek
tejmentes margarin 250 g
marcipán 100 g