r
Nosalty Logó

Dubai csokis babka

Nosalty
Dubai csokis babka
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

690
Kalória
15.6g
Fehérje
74.4g
Szénhidrát
37.1g
Zsír
20.7g
Víz
75.4g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
20.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 6903 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 690 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.5 g

Zsír

  • Összesen
    371.2 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5557.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    1231 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    701 mg
  • Foszfor
    2815 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    744.4 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    207 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1298 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1817 micro
Összesen 6903 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 395 kcal

Elkészítés

  1. Először keverjük össze a langyos tejet, az élesztőt, a porcukrot és a sót egy tálban. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a tojásokat, majd keverjük össze ezt is. Gyúrjuk 8-10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz, félidőben pedig adjuk hozzá a puha vajat, és dolgozzuk el vele. Lisztes deszkán átgyúrhatjuk, majd fedjük le a tésztát, és hagyjuk kelni 1 órán át, amíg a duplájára nő.
  2. Pirítsuk meg a kadayif tésztát 50 g vajban, amíg aranybarna nem lesz, majd még langyosan adjuk hozzá a pisztáciakrémet és a tahinit. Jól keverjük össze, és hagyjuk állni. A csokoládétöltelékhez olvasszuk fel a 70%-os csokoládét egy kevés tejszínnel, amíg sima állagú nem lesz. Hagyjuk picit hűlni.
  3. Miután a tészta megkelt, nyújtsuk ki kb 30 × 40 cm-es téglalapformára. Kenjük meg a csokoládéval, egyengessük el rajta a pisztáciás keveréket, majd szórjuk meg finomra vágott, pirított pisztáciával is.
  4. Tekerjük fel a tésztát bejglialakúra, majd vágjuk fel hosszában, és csavarjuk össze a két rudat úgy, mintha fonatot csinálnánk.
  5. Helyezzük a babkát egy sütőpapírral bélelt kenyérformába, majd süssük előmelegített sütőben 180 °C-on 30-35 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Tálaljuk extra csokoládéval és pisztáciával!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 80 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ízesítésekben is elérhető. A babka pedig egy ínycsiklandó, töltött kalács, amely a zsidó konyhából származik, és az utóbbi években világszerte népszerűvé vált. A dubai csokis babka ennek a két alkotásnak a szerelemgyermeke: különleges ízélmény a csokoládé és a pisztácia találkozásával és a kadayif tészta ropogós textúrájával. A babkát érdemes előre elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek! Tálalás előtt egy kis friss gyümölcs, például málna vagy eper nagyszerű kísérő lehet, még szebbé varázsolva a babkánkat.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek