r
Nosalty Logó

Sütőporos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sütőporos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2392 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.1 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 398 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7326.9 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1342 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    3133 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.7 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    641 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 2392 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót a cukorral és a tojások sárgájával összetörjük, majd hozzákeverjük az olajat és a sütőporral elkevert lisztet, ruganyos, jól nyújtható tésztát kapunk.
  2. Végül beledolgozzuk a felaprított aszalt gyümölcsöket is.
  3. A tésztát hat egyenlő részre osztjuk, és minden részt további 3-3 részre vágunk. A kis tésztadarabokból hüvelykujjnyi vastagságú, kb. 20 cm hosszú rudakat sodrunk, melyekből 3-at összefonunk, két végét összecsípve, hogy egyben maradjon.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük a maradék tojásfehérjével, és 170 fokos sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 34378
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőporos kalács
Évi néni 1830 recept

Reggel frissen szerettem volna megsütni, még a munkába indulás előtt a kalácskákat, így nem volt időm keleszteni a tésztát, ezért ezt a változatot készítettem el. Csak összeállítottam, betettem a sütőbe, és mire lezuhanyoztam, már ott illatoztak a kalácsok a tepsiben. Mindenkinek ezt csomagoltam munkába, iskolába.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?