r
Nosalty Logó

Dizájn húsleves

Apanya
Dizájn húsleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

626
Kalória
59.1g
Fehérje
28.9g
Szénhidrát
30.8g
Zsír
879.4g
Víz
197.1g
Koleszterin
10g
Élelmi rost
10.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1370.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    879.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1861 micro
  • β-karotin
    5077 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.4 g

Zsír

  • Összesen
    123.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    788 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5481.9 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    2842 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    115.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    3517.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2022 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    362 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    448 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    1007 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    7444 micro
  • β-karotin
    20306 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1137 micro
Összesen 2504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

  1. A kicsontozott csirkemellet és a marhahúst, amekkora szeletre csak tudjuk, kiklopfoljuk, a kelkáposztát leveleire szétszedjük.
  2. A marhahúsra ráfektetjük a csirkemellet, és beborítjuk a kelkáposzta levelekkel. A közepébe fektetünk egyvastag sárgarépát, és szorosan felgöngyöljük, majd alufóliába betekerjük úgy, hogy ne essen szét.
  3. A hústekercset fazékba tesszük, vízzel felengedjük, beletesszük a leveszöldségeket(a gomba és a másik két sárgarépa kivételével), és lassú tűzön húslevest főzünk.
  4. Mielőtt kész lenne a leves, beletesszük a gombákat, és a nagy karikákra vágott sárgarépákat, és tovább főzzük.
  5. Ha kész a leves, kiszedjük belőle a fóliába tekert húst, és ha kissé kihűlt, vastagabb szeletekre vágjuk.
  6. Tálaláskor minden tányérba teszünk egy szelet húst, rámerjük a felforrósított húslevest a gombával és répa karikákkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

Ezt a nagyon mutatós receptet Prekop Marika volt kolleganőmtől kaptam (aki dolgozott a Postabankban vagy Erstében ismerhette), az Ő emlékére teszem fel a Nosalty-ra. Marika még cifrázta azzal, hogy a vége felé a sárgarépát úgy tette a levesbe, hogy a karikák közepét még nyersen kiszúrta és egy-egy összetekert kelkáposzta levelet dugott a répa gyűrűkbe, és úgy főzte. Biztos szép látványt nyújt, én most nem így csináltam, de lehet, hogy megérné a látványért. Aki nem diétázik (mint a képen is látható), csigatésztával is megbolondíthatja. :-)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek