r
Nosalty Logó

Sajttal töltött marinált padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajttal töltött marinált padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 474 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1895 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 474 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    157.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4490.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1727 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    1360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 1895 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk, besózzuk és fél órán át állni hagyjuk.
  2. A marindához az olaj felét a balzsamecettel, a sóval, a borssal, a paprikával és a zúzott fokhagymával összekeverjük.
  3. A padlizsánszeletekről leitatjuk a nedvességet, olívaolajjal mindkét oldalukat megkenjük és grillen, vagy serpenyőben pirosra sütjük.
  4. Még melegen a marinádba rakjuk. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  5. Másnap a padlizsánszeleteket lecsöpögtetjük, és mindegyikbe 1-1 ujjnyi vastag sajtot teszünk és feltekerjük.
  6. Hidegen pirítóssal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8620
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 29.

Ajánló

Hideg, száraz fehérborral ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Balatonparti könnyű nyáresti vacsora. Én feta sajtból készítettem. Nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek