r
Nosalty Logó

Diós rózsacsokor

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Diós rózsacsokor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Összesen 981 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Összesen 3924 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához:

Töltelékhez:

Összesen 331 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1350.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 981 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    134.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5403 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    2905 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.1 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 3924 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. Tejbe tesszük a cukrot, langyosra melegítjük, levesszük a tűzről, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
  2. Közben egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, tojások sárgáját, sót, olajat és a felfuttatott élesztőt, jól kidolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. 8 db 40 cm hosszú és 10 cm széles csíkokat vágunk belőle.
  4. Csíkokat lekvárral megkenjük, cukrozott dióval meghintjük, félbehajtjuk és feltekerjük.
  5. Margarinnal megkent tortaformába tesszük a virágokat, felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 667
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós rózsacsokor
Salamon Csilla 1202 recept

Szabadságom alatt ez a rózsacsokor elkészítése is belefért az időmbe:)

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.